Παρουσίαση βιβλίου της Τούλα Τίγκα “Τ’ Άλλο Μισό Του Κόσμου”

Το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος, οι εκδόσεις Πατάκη και το Κέντρο Έρευνας- Μουσείο Τσιτσάνη σας προσκαλούν την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 και ώρα 19.30 στην παρουσίαση του καινούριου βιβλίου της Τούλας Τίγκα “Τ’ Άλλο Μισό Του Κόσμου”

Για το Βιβλίο θα μιλήσουν ο Αγαθοκλής Αζέλης, φιλόλογος, η συγγραφέας, καθώς και οι μαθητές λυκείου Φώτης Αθάνατος, Παναγιώτης Αρέστης και Αλεξάνδρα Μαρία Καρκανιά.

Τ’ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΤΟΥΛΑ ΤΙΓΚΑ

Μια παρέα μαθητών λυκείου που μεγαλώνουν σε μια παραθαλάσσια κωμόπολη. Ένα «μαγεμένο» παλιό αρχοντικό γεμάτο μνήμες και φαντάσματα.
Γύρω απ’ αυτό οι ήρωες αγαπούν, παθιάζονται, ερωτεύονται, σκανδαλίζονται. Ο έρωτας της Μαρίνας, η προσωρινή ακινησία του Ρηγόπουλου, οι ερωτικές προτιμήσεις του Θοδωρή.
Κι ανάμεσά τους η Μυρσίνη, η φιλόλογος των παιδιών, που έχει βιώσει παρόμοιες εμπειρίες στον ίδιο τόπο, όπου ο έρωτας μπορεί και να χτυπήσει λάθος πόρτα. Ένα δυνατό μυθιστόρημα για τον ετεροφυλικό και τον ομοφυλικό έρωτα, για τις αποφάσεις που παίρνει κάποιος στη ζωή του αν και εφόσον…
Λείπει μόνο τ’ άλλο μισό του κόσμου για να δεις τον κόσμο ολόκληρο.

Η Τούλα Τίγκα γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Έζησε στον Βόλο και στη Θεσσαλονίκη, όπου και τελείωσε τις σπουδές της στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας. Έχει γράψει έντεκα βιβλία μέχρι τώρα, για εφήβους και ενηλίκους. Με αφορμή τα βιβλία της καλείται συχνά να συνομιλήσει με μαθητές σε σχολεία, για θέματα που αφορούν την εφηβική κυρίως ηλικία. Βραβεύτηκε από τον Κύκλο
του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, αναγράφηκε στον τιμητικό πίνακα της IBBY, τιμήθηκε από τον Δήμο Τρικκαίων, το Δημοτικό Θέατρο της πόλης των Τρικάλων και τον Φιλολογικό, Ιστορικό, Λογοτεχνικό Σύνδεσμο Τρικάλων. Δραστηριοποιήθηκε στην πόλη της με προγράμματα στήριξης και προώθησης της φιλαναγνωσίας, σε ομάδες ενηλίκων, γυναικών, αλλά και παιδιών. Ζει στα Τρίκαλα.