Παρουσιάζεται στα Τρίκαλα το νέο βιβλίο του Σωτήρη Χατζηγάκη «Η Ελλάδα ανάποδα»

«Η Ελλάδα ανάποδα. Αίτια, πρωταγωνιστές και προοπτικές» τιτλοφορείται το νέο, 16ο βιβλίο του Σωτήρη Χατζηγάκη που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ΕΣΤΙΑ» και παρουσιάζεται στα Τρίκαλα το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2017 στις 12 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων.

Ο συγγραφέας, παρότι πολιτικός που ανήκει στην κεντροδεξιά (ΝΔ) και έχει υπηρετήσει για τέσσερις περίπου δεκαετίες τη χώρα του από θέσεις ευθύνης, προσπάθησε να σταθεί με αντικειμενικότητα και νηφαλιότητα απέναντι στα γεγονότα και τις εξελίξεις. Δικαιώνεται, μάλιστα, για θέσεις και απόψεις τις οποίες είχε εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο.

Το πόνημα -που αποτελεί προϊόν εκτεταμένης έρευνας- ασχολείται με την οικονομική κρίση την οποία δεν προσεγγίζει μονοδιάστατα, αλλά σε βάθος, μέσα από ένα παγκόσμιο πρίσμα, οι διαθλάσεις του οποίου δεν είναι μόνον οικονομικές και πολιτικές αλλά και κοινωνικές και ιστορικές.

Ομιλητές θα είναι οι πρώην υπουργοί και νυν Βουλευτές Νίκος Δένδιας και Χρήστος Σταικούρας, ο τέως Νομάρχης Χρήστος Λαδιάς, η Πρύτανης του Παντείου Ισμήνη Κριάρη και ο αντιπρύτανης του Παντείου Βασίλης Κουγέας.

Για τον συγγραφέα θα μιλήσει ο γιός του οικονομολόγος Μικέλης Χατζηγάκης.