Παρουσιάστηκε στα Τρίκαλα το βιβλίο του Θανάση Κάππου για τον Δημήτρη Μητροπάνο

 

Μια σημαδιακή μέρα διάλεξαν οι συντελεστές της εκδήλωσης παρουσίασης του βιβλίου του συγγραφέα Θανάση Κάππου για τον αξέχαστο Τρικαλινό ερμηνευτή Δημήτρη Μητροπάνο στα Τρίκαλα.

Και αυτή ήταν η χθεσινή Τετάρτη 17 Απριλίου, καθώς αυτή την ημερομηνία έφυγε από κοντά μας ο Δημήτρης Μητροπάνος πριν από 12 χρόνια.

Το βιβλίο του Θανάση Κάππου, που μέσα στις σελίδες του φιλοξενεί άγνωστες ιστορίες ανθρώπων που έζησαν από κοντά τον Δημήτρη Μητροπάνο, έχει τίτλο «Δημήτρης Μητροπάνος: Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο» και παρουσιάστηκε χθες βράδυ στη Σουίτα Art Café, παρουσία αρκετών Τρικαλινών θαυμαστών του Μητροπάνου.

Την πρωτοβουλία της παρουσίασης του βιβλίου είχε ο εκδότης της εφημερίδας «Διάλογος» και «Ξένιος Θεσσαλός» Δημήτρης Κρούπης και εκτός από τον συγγραφέα Θανάση Κάππο, στο πάνελ των ομιλητών ήταν ακόμα ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας Βασίλης Κωνσταντίνου, καρδιακός φίλος του Μητροπάνου και ο ερευνητής του μουσικού έργου του Μητροπάνου Διονύσης Γράμψας.

Στην εκδήλωση της παρουσίασης παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, η Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρύσα Ντιντή και οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Τσιάρας και Σάκης Ξάφος.

Η βραδιά ήταν διανθισμένη και με τραγούδια του Δημήτρη Μητροπάνου που ερμήνευσαν οι Αγιαμονιώτες καλλιτέχνες Αποστόλης Γούναρης και Δημήτρης Παδιός, ενώ τους συνόδευσαν οι μουσικοί Παναγιώτης Μαγκλάρας στο πιάνο, Κώστας Γοράντης και Δημήτρης Τριανταφύλλου στο μπουζούκι και Χρήστος Μακρής στη κιθάρα.