Παρουσιάστηκε στα Τρίκαλα το βιβλίο του Λέοντα Ναρ «Να βρω ξανά του νήματος την άκρη…»

Στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα της Σουίτας Art Café, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η παρουσίαση του βιβλίου του Λέοντα Α. Ναρ «Να βρω ξανά του νήματος την άκρη…». Ένα σχεδίασμα ποιητικής βιογραφίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Για το βιβλίο μίλησαν οι Ελένη Αλεξίου ποιήτρια, η Γεωργία Καλλιτσουνάκη δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Ζάρκου, ο Αποστόλης Σακκάς μουσικός και ο συγγραφέας, ενώ τον πρόλογο έκανε ο Άκης Σακισλόγλου.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος και τις Εκδόσεις Πατάκη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
«Λοιπόν, διηγηθείτε μου τι έγινε εδώ, να βρω ξανά του νήματος την άκρη». Ένα βιβλίο για τον στιχουργικό κόσμο του Θανάση Παπακωνσταντίνου, που έχει αγαπηθεί πολύ χάρη στα τραγούδια του. Στα δύο μέρη αυτού του σχεδιάσματος ποιητικής βιογραφίας –«Με τη δική του περπατησιά» και «Θεματική και καταβολές»– εξετάζεται, μεταξύ άλλων, η κοινωνική διάσταση των στίχων του Παπακωνσταντίνου, που με ποικίλους τρόπους αποτυπώνουν την ένταση της υπαρξιακής αγωνίας, καθώς και η σχέση τους με το δημοτικό τραγούδι και τη νεότερη ποίηση. Επιχειρείται επίσης, μέσα από χαρακτηριστικά παραδείγματα τραγουδιών, η κατανόηση του βλέμματος του δημιουργού προς τον κόσμο και τον εαυτό του, την κοινωνία και το άτομο, το παρόν και το παρελθόν, τη μνήμη και το όραμα, την Ανατολή και τη Δύση. Στην προσπάθεια σύνθεσης του βιβλίου αυτού συνέβαλε ο ίδιος ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, απαντώντας πρόθυμα σε ερωτήσεις του συγγραφέα σχετικά με την ποιητική του κοσμοθεωρία.

Βρείτε το βιβλίο εδώ: www.patakis.gr/bkm/13791 και σε e-book εδώ: www.patakis.gr/bkm/13743