Παρουσίαση βιβλίου από το Σύλλογο Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων

10395195 4378

Το νέο βιβλίο του Ηπειρώτη συγγραφέα Γιάννη Καλπούζου “Ότι αγαπώ είναι δικό σου” παρουσιάστηκε την Πέμπτη (5/6/2014) στην Σουίτα Art cafe της πόλης μας σε μια εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων, το Βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος και οι Εκδόσεις “Ψυχογιός”.

Με τον κ. Κωστή Τσιοπελάκο να συντονίζει την εκδήλωση, την παρουσίαση έκανε -όπως το συνηθίζει- ο ίδιος ο συγγραφέας, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο ανέγνωσε η κ. Νίκη Χύτα, πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που προσκαλεί τον αναγνώστη σε μια αισιόδοξη πνευματική πτήση, κόντρα στη συναισθηματική πτώση των καιρών μας και με πρωταγωνιστές τον Άνδη και την Θάλεια.

Ο έρωτας του Άνδη και της Θάλειας ξεκινά από την παιδική ηλικία. Στην πολυτάραχη πορεία του μπλέκονται μια νεκροκεφαλή-μυστήριο, ο αυταρχικός πατέρας κι η υποταγμένη μάνα. Η μέγγενη της οικογένειας και του κοινωνικού περίγυρου, η ζωή στον απόμακρο οικισμό, στην επαρχιακή πόλη και στην Αθήνα. Παρακμιακές καταστάσεις, πόρνες, αντιεξουσιαστές, ιδεολόγοι κι ανθρώπινα αγρίμια. Δραματικές στιγμές, ερωτισμός κι αισθησιασμός. Οι συνέπειες του Εμφυλίου ως πραγματικότητα και αλληγορία, διλήμματα που υπερβαίνουν τις αντοχές των ηρώων.

Η εκρηκτική αφήγηση, η ευρηματική πλοκή, ο έντονος σαρκασμός, το χιούμορ, οι αναπάντεχες ανατροπές, ο στοχασμός και η σαγηνευτική γλώσσα κτίζουν ένα μυθιστόρημα-ωκεανό.
Ένα μυθιστόρημα που γεμίζει φως και ψυχική ανάταση τον αναγνώστη.

10425036 437825

Ο Γιάννης Καλπούζος γεννήθηκε στις Μελάτες Άρτας το 1960. Το 1990 και το 1992 εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές: «Έρως και ευρώς» και «Με τον ρυθμό της Βροχής». Το 2000 την ποιητική συλλογή: «Το νερό των ονείρων» και το μυθιστόρημα: «Μεθυσμένος δρόμος». Το 2002 την συλλογή διηγημάτων: «Μόνο να τους άγγιζα» και το 2005 το μυθιστόρημα: «Παντομίμα Φαντασμάτων». Το 2006 και το 2007 τις ποιητικές συλλογές: «Το παραμιλητό των σκοτεινών Θεών» και «Έρωτας νυν και αεί». Το 2008 το μυθιστόρημα: «Ιμαρέτ». Το 2011 και το 2013 τα μυθιστορήματα: «Άγιοι και δαίμονες» και «Ουρανόπετρα». Ο Γιάννης Καλπούζος έχει γράψει και τους στίχους 70 τραγουδιών μεταξύ των οποίων τα: «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου», «Δέκα μάγισσες», «Να’σουν θάλασσα», «Γιατί πολύ σ’ αγάπησα» και άλλα.

.