Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πάνου Δημάκη στο Μουσείο Τσιτσάνη

Οι Εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος σας προσκαλούν

στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πάνου Δημάκη με τίτλο

Το ποτάμι των χιλίων τυφλών τη Δευτέρα 15/05 στις 19.00 στο Μουσείο Τσιτσάνη,

Βενιζέλου και Καρδίτσης 1, Τρίκαλα.

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με την φιλόλογο Ζωή Χατζηθωμά.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Βίκυ Ιακωβάκη.

Το συντονισμό της παρουσίασης θα κάνει ο Λάζαρος Μάμαλης δημοσιογράφος.

Το Ποτάμι των χιλίων τυφλών είναι ένα έργο για τη διαφθορά της εξουσίας, τους έρωτες, τα μίση και τα πάθη

που διαχρονικά κυριαρχούν σε ανθρώπους και κοινωνίες.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Πάνος Δημάκης μεγάλωσε στο Άστρος Αρκαδίας και από το 1995 ζει στην Αθήνα, όπου σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δούλεψε για 18 μήνες ως μεταφραστής στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα. Έχει μεταφράσει για τις Εκδόσεις Καζαντζάκη τα έργα του Νίκου Καζαντζάκη Ο καπετάν Μιχάλης και Ο ανήφορος, το δεύτερο μάλιστα σε πρώτη παγκόσμια μετάφραση, καθώς και αφηγήματα από τα αγγλικά και τα ιταλικά. Επίσης, διατηρεί μεταφραστικό γραφείο, όπου ασχολείται κυρίως με οικονομικά και νομικά κείμενα. Διδάσκει εδώ και χρόνια επαγγελματικά αγγλικά και ισπανικά σε στελέχη πολυεθνικών εταιρειών.

Εμφανίζεται στην επιτυχημένη εκπομπή του Mega The Chase ως «το Γεράκι». Επιπλέον, είναι δημιουργός του podcast Χίλιες και μία λέξεις για την ελληνική γλώσσα.
Εκτός από το Ποτάμι των χιλίων τυφλών έχει γράψει τα εξής βιβλία: το λεξικό Βερβενιώτικο ιδίωμα, το αγγλικό ετυμολογικό λεξικό Etymolexicon και το μυθιστόρημα Δεκαεπτά κλωστές, το οποίο θα μεταφερθεί στη μικρή οθόνη από την Cosmote TV σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια.