Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χρυσόστομου Σταμούλη στα Τρίκαλα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ Α.Π.Θ.  κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ.

 

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι…

Την ερχόμενη Τρίτη 28 Μαρτίου και ώρα 20.00 μ.μ. στο Μύλο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα, ο Καθηγητής Δογματικής της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Χρυσόστομος Σταμούλης θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο με τίτλο «Τί γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων.

Ένα βιβλίο που περιλαμβάνει κείμενα για το διάλογο της ορθοδοξίας με την πόλη, την πολιτική και τον πολιτισμό. Ένα βιβλίο που ξεκινάει το ταξίδι του από το άνοιγμα της Εκκλησίας προς τα έξω∙ τον κόσμο, τον άνθρωπο, την ιστορία. Βιβλίο που βάζει την Εκκλησία ξανά στο δημόσιο βίο. Εξάλλου η ζωή της Εκκλησίας από τις κατακόμβες ξεκίνησε και βγήκε στις δημόσιες πλατείες, μέρος που αποτελεί το φυσικό της χώρο. Η θρησκεία, η πολιτική, ο πολιτισμός, ο έρωτας, η αγάπη προς τον κάθε ξένο, ο θρησκευτικός φανατισμός και ζηλωτισμός, η σχέση Εκκλησίας – Αριστεράς, η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, το μάθημα των Θρησκευτικών, η Κατεύθυνση Μουσουλμανικών Σπουδών στο Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ., η ποίηση, η ζωγραφική, εν τέλει η τέχνη ολάκερη στην υπηρεσία της θεολογίας αποτελούν μέρος των θεμάτων που θίγει το νέο βιβλίο του κ. καθηγητή.

Μία πραγματικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση που θίγει σύγχρονα θέματα που απασχολούν την ορθοδοξία και βγάζουν την Εκκλησία έξω στο δημόσιο βίο, εκεί δηλαδή απ’ όπου ξεκίνησε. Από τις αγορές και τις πλατείες…

Συντονιστής της εκδήλωσης είναι ο Δρ. Στέφανος Νταλάσης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι αξιότιμοι Δρ. Γιάννης Πλεξίδας, Δρ. Φανή Μπαλαμώτη καθώς και ο ίδιος.

Σας καλώ ως ένας από τους ομιλητές της εκδήλωσης να τιμήσουμε το πρόσωπο του καθηγητή κ. Χρυσόστομου Σταμούλη που χαρακτηρίζεται για το σύγχρονο, ανατρεπτικό, ρηξικέλευθο θεολογικό του λόγο.

Ευχαριστώ θερμά τον κ. Στέφανο Νταλάση και το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων για την πρόσκληση.

 

Με εκτίμηση,

Ηρακλής Αθ. Φίλιος

Βαλκανιολόγος, Θεολόγος