Παρουσίαση παιδικού βιβλίου «Δάσκαλος σε δύο ρόδες»

Η συγγραφέας Μαρία Ανδρικοπούλου και ο ήρωας του βιβλίου της «Δάσκαλος σε δύο ρόδες» ταξιδεύουν στα Τρίκαλα και στο ΚΔΑΠ «ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΟΙ»

Το Βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος και η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης του ΚΔΑΠ «ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΟΙ» σας προσκαλούν την Τετάρτη 26 Ιουλίου, Αθηνάς Εργάνης 11 και ώρα 19:00, στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Ανδρικοπούλου, με τίτλο «Δάσκαλος σε δύο ρόδες», σε εικονογράφηση της Ελίζας Βαβούρη, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καλέντη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο δάσκαλος Μπεσάρ αγαπούσε τα παιδιά και τα βιβλία. Με το κατακίτρινο ποδήλατό του κουβαλούσε σε τόπους μακρινούς μια αγκαλιά βιβλία για μικρούς και μεγάλους. Κι ενώ δίπλα του χόρευαν οι βόμβες, κάθε φορά που ένα βιβλίο έφτανε στα χέρια των παιδιών, μια μικρή αχτίδα χαμογελούσε στον ουρανό.

Το βιβλίο αφηγείται μια ιστορία που συγκινεί, βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Saber Hosseini, του «δασκάλου-ήρωα» από το Αφγανιστάν που μετέτρεψε το ποδήλατό του σε βιβλιοθήκη. Ενός ανθρώπου που αναζητούσε το καλό και το δίκαιο μέσα από την παιδεία.

«Ένα εξαιρετικά επίκαιρο βιβλίο. Ένας φόρος τιμής για κάθε εμπνευσμένο εκπαιδευτικό».

Κατερίνα Ζαμαρία

«Ένα αξιόλογο βιβλίο για κάθε παιδί»

 Βιργινία Αυγερινού

«Τρυφερή μεταφορά στις σελίδες ενός εικονογραφημένου της ζωής του επίμονου, οραματιστή δασκάλου Σαμπέρ Χοσεϊνί με την εξίσου ενδιαφέρουσα εικονογράφηση της Ελίζας Βαβούρη που αποτυπώνει όμορφα τα κοντραστ βόμβες-βιβλία, πόλεμος/γνώση».

 Απόστολος Πάππος