Παρουσίαση Παγκρατίου Αθλήματος

Το Παγκράτιο ήταν αγώνισμα των αρχαίων Ελλήνων. Ένας συνδυασμός Πάλης, Λακτισμάτων, και Πυγμαχίας χωρίς ιμάντες. Εισήχθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 648 πχ στην 33η Ολυμπιάδα. Ήταν το πιο θεαματικό και δημοφιλές αθλημα ( << Εν Ολυμπία το κάλλιον >>, Φιλοστρατος ). Κατά τον Αριστοτέλη το ορίζει ως εξης: << Ο δε θλίβειν και κατέχει παλαιστικος, ο δε ωσαι τη πληγή πυκτικος, ο δ’ αμφότεροις τούτοις Παγκρατιαστικός >>.

Η ονομασία προέρχεται από τις λέξεις ” Παν + Κρατειν ” , δλδ νικητής γίνονταν αυτός που κυριαρχεί απόλυτα. Είναι ένα άθλημα που εκτός την διάπλαση του ανθρώπινου σώματος συμβάλει και στη διαμόρφωση του ανθρώπινου χαρακτήρα μιας και καλλιεργεί αξίες όπως Σεβασμό, Πειθαρχεία, Ευγενία, και θωρακίζει ταυτόχρονα τον ασκούμενο ώστε να έχει την δυνατότητα να προστατεύσει τον εαυτό του σε οποιαδήποτε θέση βρεθεί ( Όρθια η Έδαφος ).

Είναι ιδανικό και ολοκληρωμένο για όλες τις ηλικίες καθώς και για μικρά παιδιά άνω των 5 ετών που ο γονέας θα επιλέξει για να κάνει τα πρώτα βήματα στον αθλητισμό. Οι έγραφες έχουν ξεκινήσει στο χώρο στον οποίο γίνονται οι προπονήσεις. Πατουλιας 26, τηλ: 6972758313.

Για τους Α.Σ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Πάνος Κερασοβίτης.