Παρουσίαση μυθιστορήματος του Βαγγέλη Αυδίκου “Η σκιά της Μίκας

prosklisi mika

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Βαγγέλη Αυδίκου “Η σκιά της Μίκας”, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων – ώρα 19.30.

Θα προλογίσει ο Δήμαρχος Τρικάλων κ. Χρήστος Λάππας. Βιογραφικά θα μιλήσει η κα Νίκη Χύτα – Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Τρικάλων, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η κα Λαμπρινή Οικονόμου – ψυχολόγος. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η κα Βίκυ Ιακωβάκη – ηθοποιός. Επίσης για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ. Αγαθοκλής Αζέλης φιλόλογος – συγγραφέας και Φανή Μπαλαμώτη, φιλόλογος – διδάκτορας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

“Η Μίκα και ο Κοσμάς.
Δύο άνθρωποι διαφορετικών εποχών, που προσπαθούν να ριζώσουν στην Αμερική.

Ο Κοσμάς διάλεξε να σπουδάσει στην Αμερική στα τέλη του 20ού αιώνα και στη συνέχεια παντρεύτηκε με Αμερικανίδα, εργάζεται ως ερευνητής σε μια επενδυτική εταιρεία.
Αναζητεί τα ίχνη της Μίκας, Ελληνίδας από τη Σμύρνη που βρέθηκε στην Αμερική μετά την καταστροφή, πέθανε φτωχή, αλλά οι οικονομικές συγκυρίες την έκαναν πλούσια μετά το θάνατό της. Τους χωρίζει μισός αιώνας, μα, τα όνειρα και οι ελπίδες είναι ίδια. Τους ενώνουν οι μετοχές.

Η Μίκα αγόρασε μετοχές με την παρακίνηση του Ιρλανδού συντρόφου της κυνηγώντας το αμερικανικό όνειρο. Το οικονομικό κραχ του 1929 και οι δυσκολίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου την οδήγησαν σε περιπέτειες και ταλαιπωρίες.

Πίστεψε πως οι μετοχές θα της άλλαζαν τη ζωή. Το ίδιο πιστεύει και ο Κοσμάς, ο οποίος αναζητούσε μια ευκαιρία να πετύχει.
Ένα μυθιστόρημα που επιχειρεί να μιλήσει για τη μοναξιά και τα διλήμματα των μεταναστών. Ένα μυθιστόρημα για τις ελπίδες αλλά και τις απογοητεύσεις. Ένα μυθιστόρημα που ψάχνει τις πληγές που συχνά κρύβονται πίσω από επιτυχημένα όνειρα. Ένα βιβλίο για την ελληνική διασπορά αλλά και για τα όνειρα κάθε μετανάστη. Με έρωτες που πονάνε αλλά και δίνουν ελπίδα. “

.