Παρουσία του Ν. Φίλη χειροτονήθηκε ο νέος μητροπολίτης Κεφαλονιάς Δημήτριος

kefallinias-dimitrios

Παρουσία του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη χειροτονήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη ο νέος μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος.

«Αντί άλλων λόγων, υποσχέσεων και διαβεβαιώσεων το ταπεινοφρονείν δέομαι», τόνισε πριν γονατίσει ενώπιον του ιερού βήματος του ναού ο νέος μητροπολίτης Κεφαλληνίας.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, είπε προς το μητροπολίτη Κεφαλληνίας πως αναλαμβάνει μια «σπουδαία μητρόπολη» σε μια «δύσκολη εποχή», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί τόσο στη θεολογική όσο και στην επιστημονική του επάρκεια, αλλά και στην προσφορά του στο χώρο της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος επισήμανε, επίσης, ότι θα ήθελε να υπενθυμίσει πως «η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει παγιδευτεί και δεν έχει περιοριστεί μόνο στο στενό αγιαστικό της έργο. Βέβαια αυτό είναι το Α και το Ω, αλλά δεν εγκλωβίζεται μόνο σε αυτό. Το έργο αυτό επεκτείνεται και στην εξυπηρέτηση όλων των πτυχών των αναγκών των ανθρώπων.

Ο Κύριος, άλλωστε, έλεγε να αγαπήσεις τον Θεό με όλη σου τη δύναμη και το συνάνθρωπό σου σαν τον εαυτό σου». Παράλληλα, μίλησε και για την αξία της συνεργασίας: «Εμείς σαν Εκκλησία να συνεργαστούμε με την Πολιτεία, για να δούμε πού ακριβώς μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και πού μπορούμε να μειώσουμε τις αδυναμίες μας και έτσι όλοι μαζί να προχωρήσουμε και να παλέψουμε για αυτόν τον κόσμο».

Τόνισε για μία ακόμη φορά ότι «Η πατρίδα κινδυνεύει, οι αξίες χάνονται, η ιστορία παραγράφεται. Δυσκολίες έρχονται από διάφορα μέρη. Θα έρθουν ακόμα περισσότερες, πρέπει να βρούμε κουράγιο».
Αύριο στον ίδιο ναό τελείται η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

.