Παροχή βοήθειας από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Τρικάλων στους πυρόπληκτους της Εύβοιας

Οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, σήμερα Πέμπτη παρέδωσαν, μαζί με όσα έχουν  συγκεντρώσει τα σωματεία του νομού μας, είδη πρώτης ανάγκης  στις οικογένειες των πυρόπληκτων σε χωριά της Εύβοιας.

Η ανταπόκριση όλων των εργαζόμενων  υγειονομικών  ήταν μεγάλη και συγκινητική. Παρά το γεγονός ότι λόγω καλοκαιριού αρκετοί εργαζόμενοι είναι σε άδειες και σε σύντομο χρονικό διάστημα, όλα τα τμήματα του νοσοκομείου με δική τους πρωτοβουλία οργανώσανε την συλλογή ειδών, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ των εργαζομένων και του Συλλόγου τους.

Οι υγειονομικοί επί  ενάμιση  χρόνο, από την αρχή της πανδημίας, πριν την κυκλοφορία του εμβολίου, ριχτήκαμε με αυτοθυσία στη μάχη για την υπεράσπιση της ζωής των συνανθρώπων μας δίνοντας ακόμη και τη ζωή μας, χωρίς να υποταχτούμε μπροστά στον κίνδυνο και την έλλειψη ή ακαταλληλότητα μέσων ατομικής προστασίας,  έτσι και τώρα εκδηλώσαμε την αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους που έχασαν ό,τι είχαν και δεν είχαν και τώρα αντιμετωπίζουν  τις συνέπειες της καταστροφής.

Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε, μπροστά στον πύρινο εφιάλτη που ζουν σήμερα και τις εξαιρετικά δύσκολες μέρες που θα ακολουθήσουν αύριο.

Είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, στηρίζουμε τα αιτήματα τους, διεκδικούμε:

Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των πληγέντων.Ναεξασφαλιστεί άμεσα η διαβίωση των πυρόπληκτων οικογενειών.  Να προχωρήσει η άμεση καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών με αποζημίωση στο 100% των περιουσιών τους. Να αποκατασταθούν όλες οι υποδομές ύδρευσης.

Γνωρίζουμε ότι οι πραγματικές αιτίες για τις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών είναι η μη αξιοποίηση των επιστημονικών και τεχνολογικών δυνατοτήτων στην πρόληψη των πυρκαγιών, η υποβάθμιση της Δασικής Υπηρεσίας, η υποχρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος και η ανεπάρκεια σε ανθρώπινο δυναμικό, μέσα και υποδομές, η διάσπαση της στρατηγικής πρόληψης και καταστολής σε χωριστούς υπηρεσιακούς και επιχειρησιακούς τομείς, η επικράτηση της λογικής «κόστους- οφέλους» και στην αντιπυρική προστασία.

Γνωρίζουμε και τον ένοχο: είναι η πολιτική κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης για την μετατροπή της γης σε εμπόρευμα, που για να υπηρετήσει την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης – σήμερα βαφτίζεται «πράσινη ανάπτυξη»  – θυσιάζει το περιβάλλον, τη ζωή και τις περιουσίες των λαϊκών οικογενειών

Με δεδομένο την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει  από προηγούμενες καταστροφές του λαού μας και το φόβο ότι οι υποσχέσεις για αποζημιώσεις που μοιράζει η κυβέρνηση θα μείνουν λόγια, οι εργαζόμενοι  στο Νοσοκομείο, θα συνεχίσουν την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, στο γραφείο του Συλλόγου  Εργαζομένων του Γ.Ν. Τρικάλων.

Καλούμε και τα Σωματεία Υγειονομικών του Νομού μας να ανταποκριθούν σ΄αυτό τα αλληλέγγυο κάλεσμα.

Η 2η παράδοση θα γίνει στις αρχές του Σεπτέμβρη και θα παραδοθούν στο Σύλλογο Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Χαλκίδας, συμβάλλοντας στην κοινή προσπάθεια αλληλεγγύης των υγειονομικών.

Συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης:

  • Νερά,  κράκερς,
  • Μπάρες δημητριακών,  κρουασάν, μπισκότα,
  • Ρύζι,  μακαρόνια,  κονσέρβες,
  • Είδη προσωπικής υγιεινής, ιατρικά είδη,
  • Σεντόνια, κλινοσκεπάσματα, κτλ.