Παρέμβαση στο συλλαλητήριο από την Πρωτοβουλία Τρικαλινών Πολιτών

protovoulia_4

 

 

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Τρικαλινών Πολιτών, χαιρετίζουμε τη σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση.

Επίσης χαιρετίζουμε τις λαϊκές συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν από το Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ, ευελπιστώντας στη δημιουργία ενός μετώπου ενωτικής και ενιαίας δράσης όλων μας ανεξαρτήτως κομματικής ή πολιτικής ταυτότητας.

Φίλες και φίλοι

Οι συνθήκες που ζούμε σήμερα είναι εφιαλτικές.

Τα καθεστωτικά πολιτικά κόμματα μάς μεταχειρίζονται σαν ζώα.

Θέλουν υπομονετικά να προσαρμοστούμε στο ζυγό τους και να προσπαθήσουμε να κάνουμε ευχάριστη τη ζωή μας ως υποζύγια.

Όμως εμείς  θα παραμείνουμε άνθρωποι.

Και διατηρούμε την ανθρωπιά μας μόνο μέσα από την αδιάκοπη αγανάκτηση και οργή εναντίον αυτών που μας εξουσιάζουν.

Τη ζωή μας θα την κάνουμε καλύτερη, όχι ως υποζύγια αλλά αποτινάσσοντας το ζυγό.

Συμπολίτισσες, τες

Σκοπός  του σημερινού συλλαλητηρίου είναι να συντονιστούμε, να οργανωθούμε  για να ανατρέψουμε τα απάνθρωπα μέτρα Κυβέρνησης-Τρόικας.

Οφείλουμε να ανατρέψουμε την Κυβέρνηση Παπαδήμου που δεν έχει το δικαίωμα, που δεν έχει την λαϊκή έγκριση, να εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα σε δυνάμεις και συμφέροντα, υποθηκεύοντας το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενεών.

Η Ελλάδα, οφείλει να κάνει στάση πληρωμών σε τοκογλύφους δανειστές για να απαλλαγεί η ελληνική κοινωνία  από την θανατηφόρα αιμορραγία των τοκοχρεολυσίων.

Έχουμε καθήκον προς τον εαυτό μας, τις οικογένειες και τα παιδιά μας και οφείλουμε μαζικά να αντιδράσουμε. Να πέσει αυτή η κυβέρνηση. Να ανατρέψουμε τα οικονομικά μέτρα της ολιγαρχίας, του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της Ε.Κ.Τ. Να απαιτήσουμε να μειωθούν άμεσα και δραστικά τα επιτόκια χορηγήσεων των ελληνικών τραπεζών. Να αυξηθούν άμεσα οι μισθοί και οι συντάξεις. Να καταργηθούν τα προνόμια εκείνων που υπηρετούν το κατεστημένο. Να πληρώσουν και να περιορίσουν το κρατικό έλλειμμα εκείνοι που ευθύνονται για την διόγκωσή του, δηλαδή μόνον οι έχοντες και κατέχοντες.

Αγαπητοί φίλοι

Αν δεν υπάρξει μαζικό κίνημα, αν δεν οργανωθεί ο λαός, δεν θα υπάρξει καμία απολύτως ανακούφιση από την σημερινή σκληρή πραγματικότητα.

Δεν φεύγουμε από τους δρόμους και τις πλατείες αν δεν φύγουν Κυβέρνηση-Τρόικα-χρέος.

Αγώνας μέχρι τη νίκη. Όποιο και αν είναι το τίμημά της.