Παρέμβαση Νίκου Λέγκα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

legas1_copy

Θετική χαρακτήρισε την ενέργεια του Υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου να αποσύρει τη διάταξη που επέβαλλε Φ.Π.Α. στο αρδευτικό νερό ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. Ν. Λέγκας, κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι «δεν θα έπρεπε να συζητούμε για το αυτονόητο» και ότι «κακώς και με ευθύνη της κυβέρνησης, δημιουργήθηκε τέτοιο θέμα».

«Είναι δικαιολογημένες οι αντιδράσεις μας» τόνισε ο κ. Λέγκας καθόσον «τέτοιες ρυθμίσεις προκαλούν τον αγροτικό κόσμο ο οποίος δεν μπορεί να αντέξει μια τέτοια επιβάρυνση.

 Η όλη διαδικασία απέδειξε ότι η κυβέρνηση νομοθετεί με προχειρότητα. Επιδίδεται σε τροποποίηση ήδη τροποποιημένων διατάξεων προκειμένου να επαναφέρει τα πράγματα εκεί όπου αρχικώς βρίσκονταν, έχοντας όμως προηγουμένως διανύσει μια διαδρομή που προκαλεί αναστάτωση και αγανάκτηση στους αγρότες και στους φορείς τους.

 

Την ώρα μάλιστα που διατείνεται σε όλους τους τόνους ότι επιδιώκει τη μείωση του κόστους παραγωγής με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων»