Παρέμβαση εισαγγελέα για την τρίλιζα στα οπίσθια 7χρονου στο Βόλο

Εντολή για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας έδωσε η Εισαγγελία Βόλου αναφορικά με την καταγγελία μητέρας 7χρονου μαθητή σε δημοτικό σχολείο του Βόλου, ο οποίος φέρεται να έχει πέσει θύμα bullying από μεγαλύτερο συμμαθητή του, ο οποίος τον έγδυσε και ζωγράφισε τρίλιζα στα οπίσθιά του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο», δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο μπαίνει στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Βόλου. Η πιο πρόσφατη παρέμβαση είχε γίνει το 2022.

Η έρευνα ανατέθηκε στην Αστυνομία, η οποία έχει ήδη λάβει καταθέσεις από τους καταγγέλλοντες γονείς του παιδιού, τους γονείς του μαθητή που φέρεται να είναι ο θύτης, καθώς και από τη διευθύντρια, αλλά και δασκάλους. Τελευταία θα κληθούν να καταθέσουν τα παιδιά, παρουσία ψυχολόγου. Αν οι καταγγελίες επιβεβαιωθούν, οι γονείς του παιδιού φερόμενου ως θύτη κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν την κατηγορία παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Την Παρασκευή, ο 7χρονος μαθητής κλήθηκε εκ νέου να υποδείξει τον μεγαλύτερο συμμαθητή του, που του έκανε bullying, μολονότι τον είχε υποδείξει από την πρώτη στιγμή. «Ενώπιον του παιδιού έφεραν πολλά παιδιά από το σχολείο -ακόμη κι ένα κοριτσάκι. Ο γιος μου είπε ποιο παιδάκι ευθύνεται για τα γράμματα που βρήκαμε γραμμένα με μαρκαδόρο στο κορμάκι του, ωστόσο προχθές το βράδυ, κλήθηκε να ξαναπεράσει από την ψυχοφθόρα διαδικασία» είπε ο πατέρας του ανήλικου μαθητή.

«Μας ενημέρωσαν από το σχολείο ότι θα πρέπει να επαναλάβει τη διαδικασία της αναγνώρισης, επειδή δήθεν την πρώτη φορά ο γιος μου δεν ήταν σίγουρος, κάτι που δεν ισχύει» συμπλήρωσε.

Ο 7χρονος υπέδειξε εκ νέου τον συμμαθητή του και στη συνέχεια επέστρεψε στα μαθήματά του. Έξω από το σχολικό προαύλιο, βρίσκονταν μέχρι το τέλος των μαθημάτων οι γονείς του, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν θα του συμβεί κάτι κακό την ώρα του διαλείμματος.

«Ήμασταν στα κάγκελα και εγώ και η σύζυγός μου και προς τιμή της η δασκάλα της τάξης που πάει ο γιος μου, η οποία δεν τον άφησε στιγμή από τα μάτια της. Το παιδί είναι σε καλή κατάσταση, έπαιζε με τους φίλους του. Βεβαίως χρειάστηκε να δουλέψουμε πολύ ψυχολογικά μαζί με τη μητέρα του, να του εξηγήσουμε ότι δεν πρέπει να φοβάται και πως ό,τι κι να χρειαστεί θα είμαστε δίπλα του» είπε ακόμη ο πατέρας του 7χρονου.