Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε. Τρικάλων: είμαστε…

 • μια συλλογικότητα εκπαιδευτικών που δημιουργήθηκε στο σύλλογό μας για να εκφράσει ένα άλλο μοντέλο συνδικαλιστικής δράσης που βάζει τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας μπροστά, που επιδιώκει ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των εκπαιδευτικών, δυναμικό και αταλάντευτο αγώνα για κατακτήσεις και νίκες.
 • Κοινή βάση στις   δεδομένες διαφορετικές προσωπικές πολιτικές μας προσεγγίσεις είναι η πλήρης  αντίθεση μας σε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις και τα κόμματα που μαζί με την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ, τα ιδιωτικά συμφέροντα και τους νόμους της αγοράς και του κέρδους υποβάθμισαν τη ζωή μας, υπονομεύουν τη δημόσια εκπαίδευση και διαιωνίζουν την αδιοριστία και την εργασιακή ανασφάλεια.
 • Συμμετέχουμε στο δίκτυο των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων που  αποτελούν ένα δίκτυο αυτόνομων, ανεξάρτητων, αγωνιστικών ομάδων – κινήσεων εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων,  με ισότιμη  συμμετοχή και αλληλοτροφοδότηση όλων των ηλικιών – γενεών εκπαίδευσης με πλήρη αυτοτέλεια και ελευθερία δράσης. Με σταθερή θέση την εκπροσώπηση από  γυναίκεςστα Δ.Σ. της  ΔΟΕ και των συλλόγων. Η παράταξη που  κάνει πράξη την ίση αντιμετώπιση των αναπληρωτών, με αναπληρωτή εκπρόσωπο στο ΔΣ της ΔΟΕ  για δεύτερη φορά. Όλοι εμείς μαζί συνδιαμορφώνουμε και  παλεύουμε για ένα αγωνιστικό, ριζοσπαστικό, ανατρεπτικό περιεχόμενο για το σχολείο και την κοινωνία, σε αντιπαράθεση με τις αντιλαϊκές πολιτικές και την κυρίαρχη παιδαγωγική. Οι Παρεμβάσεις είναι  μοναδικός συνδικαλιστικός χώρος που εφαρμόζει την εναλλαγή των προσώπων που αναλαμβάνουν αιρετές θέσεις.

Ήμασταν εκεί και είμαστε εδώ μαζί με τους νέους συναδέλφους  για να δώσουμε τη μάχη και να την κερδίσουμε μέχρι την τελευταία κάλυψη κενού, μέχρι την τελευταία θέση εργασίας. Είμαστε εδώ για να διαψεύσουμε αυτούς που μας λένε «τίποτα δε γίνεται» και πως «ό,τι και να κάνουμε θα περάσουν αυτά που θέλουν». Ξέρουμε πως όποια μάχη κέρδισε το εκπαιδευτικό κίνημα όλα αυτά τα χρόνια, κερδήθηκε μόνο όταν υπήρχε αντίσταση και μαζικός αγώνας των εργαζόμενων. Καμία αξιολόγηση δεν πέρασε και δε θα περάσει, καμία κατηγοριοποίηση σχ. μονάδων δε θα επιτρέψουμε.

 

Παλεύουμε :

 • για ένα σχολείο δημόσιο ΕΝΙΑΙΟ 12χρονο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση , για όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση, με πλήρη παιδαγωγική ελευθερία
 • ενάντια στην εντατικοποίηση και την «καθημερινή τρέλα»,στην τυποποίηση  και το αντιπαιδαγωγικό πρόγραμμα με τα κενά και τους εκπαιδευτικούς «λάστιχο» από σχολείο σε σχολείο και πρωί – απόγευμα.
 • για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιώνδιεκδικώντας μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη, πλήρη στελέχωση όλων των υποστηρικτικών δομών.
 • για τη δημιουργία όλων των αναγκαίων οργανικών  θέσεων  ειδικοτήτων και ειδικής αγωγής ( Τ.Ε. )
 • μεΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ σε κάθε διαδικασία Αξιολόγησης απέναντι στο νέο νόμο με ατομική, εξωτερική αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση σχ. μονάδας, που εξήγγειλε η Κυβέρνηση.
 • για το αίτημα της μονιμοποίησης ΟΛΩΝ των αναπληρωτών ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία.
 • για να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα και τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις γυρίζοντας την πλάτη στον κυβερνητικό συνδικαλισμό «παντός καιρού», της πλειοψηφίας της ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ που στηρίζουν ΔΑΚΕ και ΔΗ.ΣΥ. στο σύλλογό μας που συμφωνούν στην ουσία της πολιτικής, προωθούν τη συναίνεση, μένουν σε συμβολικές κινητοποιήσεις, αρνούνται τη σύγκρουση και δεν οργανώνουν τον αγώνα για την ανατροπή.
 • με πραγματικούς αγώνες που θα διεκδικούν πραγματικές αυξήσεις κόντρα στο «συνδικαλισμό» των δικαστικών προσφυγών και την κοροϊδία των δικηγόρων που μας σπρώχνει ο κυβερνητικός συνδικαλισμός κάθε απόχρωσης, για να ΜΗΝ οργανώσει αγώνα σύγκρουσης
 • για να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ η μείωση του αφορολόγητου και η αύξηση της φορολογίας, η ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού και η νέα μείωση συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας που ετοιμάζουν, το σύστημα τριών πυλώνων που μετατρέπει τη σύνταξη σε βοήθημα.
 • για σωματείο και εκπαιδευτικό κίνημα των αναγκών και των δικαιωμάτων μας μαχητικό και ασυμβίβαστο, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ από την κυβέρνηση, τη διοίκηση και το κράτος, τον κομματικό συνδικαλισμό και τις προσωπικές επιδιώξεις. Κόντρα στον κατεστημένο κυβερνητικό κρατικό συνδικαλισμό.
 • Σπάμε την «κανονικότητα» του ρεαλισμού και των μειωμένων προσδοκιών και απαιτήσεων!Να ξαναδώσουμε πνοή στους δρόμους, στο πλάι κάθε εργαζόμενου και να συμβάλουμε στη δημιουργία πανεκπαιδευτικού μετώπου, να δώσουμε τη μάχη για ζωή και εργασία  με αξιοπρέπεια! Για το δικαίωμα όλων στη μόρφωση και στη μόνιμη και σταθερή  εργασία .

Για σύλλογο – όπλο στα χέρια των εκπαιδευτικών

Στις εκλογές της 27ης Νοέμβρη  για το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας

Στηρίζουμε – Ψηφίζουμε

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε. Τρικάλων