Παρελθόν ο Τρικαλινός Γρηγόρης Βάρρας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Παρελθόν για τον ΟΠΕΚΕΠΕ αποτελεί ο Τρικαλινός Γρηγόρης Βάρρας. Είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες καταγγελίες στο θέμα της διαχείρισης των επιδοτήσεων που δίδονται σε παραγωγούς, οι οποίοι και δηλώνουν βοσκοτόπια μέσω του Εθνικού Αποθέματος.

Μάλιστα, στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, ένας σημαντικός όγκος στοιχείων που αφορούν σε υποθέσεις καταστρατήγησης της εθνικής νομοθεσίας και των ευρωπαϊκών κανόνων, με σκοπό την είσπραξη κοινοτικών ενισχύσεων.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο κ. Βάρρας είχε θέσει και την ευθύνη διαχείρισης του ΟΣΔΕ, τον τρόπο με τον οποίο προκηρύσσεται η θέση του τεχνικού συμβούλου και την ίδια τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «ο σημερινός τεχνικός σύμβουλος κάκιστα είχε τα τελευταία χρόνια αποκτήσει «στρατηγική», μη αρμόζουσα, επιρροή στο γίγνεσθαι το ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΥΠΑΑΤ. Παρά την έγκαιρη προετοιμασία και την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης του τεύχους της προκήρυξης του εν λόγω έργου από τις 2 Ιουλίου, έχουν χαθεί χωρίς λόγο τρεις πολύτιμοι και κρίσιμοι μήνες, οι οποίοι είχαν υπολογιστεί για να ολοκληρωθεί ομαλά η διαγωνιστική διαδικασία».

Νέος πρόεδρος ο Θεοφάνης Παππάς

Ωστόσο, μια νέα σελίδα ανοίγει για τον ΟΠΕΚΕΠΕ με την απόφαση του υπουργού  ΥΠΑΑΤ για αντικατάσταση του κ. Βάρρα, τη θέση του οποίου στην Προεδρία του Οργανισμού καταλαμβάνει ο Θεοφάνης (Φάνης) Παππάς.

Ο Θ. Παππάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977. Κατοικεί μόνιμα με την οικογένειά του στο Σοχό Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Κουκουτζέλη και έχουν 4 παιδιά. Πτυχιούχος «Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής» Σερρών, με Μεταπτυχιακές Σπουδές στην «Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση & Διακυβέρνηση» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Από το 2002 είναι ιδιοκτήτης πρότυπης βιοτεχνικής επιχείρησης το αγροδιατροφικού τομέα, η οποία ασχολείται με την πιστοποιημένη επεξεργασία &παραγωγή ενζύμων τυροκόμησης, με έδρα το Σοχό Θεσσαλονίκης.