Παράταση εγγραφών στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Τρικάλων

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν διάφορες περιοχές της χώρας, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ενημερώνει ότι παρατείνεται η δυνατότητα εγγραφής των επιτυχόντων μέσω του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, καθώς και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων επιλογής υποψηφίων καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητάς του μέχρι και την Τρίτη 12.09.2023 στις 15.00 η ώρα.

Οδηγίες για την εγγραφή σας θα βρείτε στον σύνδεσμο: https://giektrik.sites.sch.gr/?p=2800

Οι καταρτιζόμενοι των Δημόσιων Ι.Ε.Κ. έχουν ίδιες παροχές με τους φοιτητές (φοιτητικό εισιτήριο και επίδομα στέγασης).

Η φοίτηση είναι 20 διδακτικές ώρες (45′) την εβδομάδα μεταξύ από 15:00 έως 19:00. Διαρκεί 4 εξάμηνα συν ένα εξάμηνο πρακτικής άσκησης σε εταιρίες και οργανισμούς. Η αμοιβή των πρακτικά ασκούμενων επιδοτείτε με το ποσό των 3750€ περίπου. Το πτυχίο είναι στο επίπεδο 5, μια βαθμίδα κάτω από το πτυχίο των ΑΕΙ.

Οι απόφοιτοι των Ι.Ε.Κ. έχουν την μεγαλύτερη αποροφητικότητα (70%) στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην εφημερία ΤΑ ΝΕΑ (26/5) το 31% των ερωτηθέντων συνέχισε να εργάζεται για τον ίδιο εργοδότη που έκανε πρακτική άσκηση, είτε με σύμβαση ορισμένου είτε με σύμβαση αορίστου χρόνου, το 28% των ερωτηθέντων βρήκε θέση εργασίας σε άλλον εργοδότη (σύμβαση ορισμένου ή αορίστου χρόνου), το 7% των ερωτηθέντων έγιναν αυτοαπασχολούμενοι, το 17% συνεχίζει τις σπουδές, ενώ το 13% είναι άνεργο.

Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν φέτος στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Τρικάλων είναι:

Η γραμματεία του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Τρικάλων λειτουργεί από 12:00 έως 18:00. (τηλ:2431075931)

Ο Διευθυντής

Μαρολαχάκης Μάριος