Παραστάση Καραγκιόζη στο Γλύνος Tρικάλων

karagkiozis trik

Παραστάση Καραγκιόζη στο Γλύνος Τετάρτη 25 Ιουνίου 9 μ.μ. από το Δημοτικό Θέατρο Σκιών
Eίσοδος ελεύθερη για το κοινό σε συνεργασία με το Δημοτικό Διαμέρισμα Γλύνους Δήμου Τρικκαίων

Την Τετάρτη 25 Ιουνίου, 9 μ.μ. στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γλύνους Δήμου Τρικκαίων το Δημοτικό Θέατρο το Δημοτικό Θέατρο Σκιών του Δήμου Τρικκαίων δίνει παράσταση Καραγκιόζη με εμψυχωτή τον Νίκο Τζίκα, σε συνεργασία με τα Δημοτικό Διαμέρισμα Γλύνους Δήμου Τρικκαίων.

Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα των υπαίθριων παραστάσεων Καραγκιόζη που πραγματοποιεί κάθε χρόνο το Δημοτικό Θέατρο Σκιών σε συνοικίες και κοινότητες του Δήμου Τρικκαίων στα πλαίσια του θερινού προγράμματος εκδηλώσεων του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων «Καλοκαίρι 2014».

Σκοπός τους να προσφέρουν ποιοτική ψυχαγωγία και να διαδώσουν το αγαπημένο αυτό λαϊκό θεατρικό είδος το οποίο αντιπροσωπεύει και εκφράζει στην πιο γνήσια διάσταση του τον σύγχρονο νεοέλληνα τα προβλήματα τις αγωνίες και τις ελπίδες του. Ο εμψυχωτής κ. Νίκος Τζίκας, παρουσιάζει έργα από το παραδεδομένο ρεπερτόριο που χρόνια και χρόνια ανώνυμοι και επώνυμοι καραγκιοζοπαίχτες έχουν δημιουργήσει, αλλά και νέες εμπνευσμένες συνθέσεις συνεχίζοντας έτσι επάξια την παράδοση του έλληνα Καραγκιόζη που αποτελεί ένα ξεχωριστό είδος λαϊκού θεάτρου και εξακολουθεί να συγκινεί ακόμα και σήμερα. Οι παλιότερες γενιές θυμούνται και οι νεώτεροι αγαπούν το γνήσιο αυτό νεοέλληνα ήρωα που εκφράζει ένα ολόκληρο λαό, ταυτίζεται με τις περιπέτειες και τα πάθη του, νιώθει την αγωνία του και με την εξυπνάδα του βρίσκει λύσεις στα δύσκολα.

.