Παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων ενάντια σε όλα τα χαράτσια στην Υγεία

pame nosokomeio

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν από τις 9 το πρωί σήμερα στο Νοσοκομείο Τρικάλων, οι Γραμματείες Τρικάλων του ΠΑΜΕ , της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ και ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων. ενάντια σε όλα τα χαράτσια στην υγεία. Η παράσταση έγινε στα ταμεία του νοσοκομείου για την μη είσπραξη των χαρατσιών, ενώ γίνεται μοίρασμα ανακοίνωσης στους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους.
Στην ανακοίνωση που μοίραζαν οι συγκεντρωμένοι τονίζονταν:
« Η κυβέρνηση παρουσιάζει ως φιλολαϊκό μέτρο την αντικατάσταση του 25ευρω για την εισαγωγή στα νοσοκομεία, από το «ισοδύναμο» της επιβολής επιπλέον φόρου στα προϊόντα καπνού. Με το ίδιο σθένος που υπερασπιζόταν το χαράτσι των 25 ευρώ, ως μέτρο «κοινωνικής αλληλεγγύης» για όσους δεν έχουν πρόσβαση σε φάρμακα και υπηρεσίες Υγείας, προσπαθεί τώρα να παρουσιάσει ως μέτρο «πρόληψης» για την Υγεία μια ακόμα αύξηση στην έμμεση φορολογία, που θα επιβαρύνει τα λαϊκά στρώματα με επιπλέον σαράντα εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Η αναστολή του 25 ευρώ για την εισαγωγή στο νοσοκομείο, μετατρέπεται σε άλλου είδους χαράτσι στο λαό, αφού από τις ίδιες τσέπες θα πληρωθεί κι αυτό. Επίσης, αφήνει το περιθώριο , με υπουργική απόφαση ανά πάσα στιγμή, να μπορεί να αναθεωρείται η μορφή είσπραξης και τα ποσά αυτού του χαρατσιού.
Η κοροϊδία δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από το λαό. Το 25ευρω αποφασίστηκε για ν’ απαλλαγεί το κράτος ακόμα περισσότερο από τις δαπάνες για το σύστημα Υγείας. Ήταν κρίκος στην αλυσίδα της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας, που βασίζεται στη μετακύλιση του κόστους στους ασφαλισμένους. Τον ίδιο στόχο υπηρετεί το 5ευρω χαράτσι για εξέταση στα Εξωτερικά Ιατρεία των νοσοκομείων. Αλλά και το 1 ευρώ ανά συνταγή, που πληρώνουν από χτες οι ασφαλισμένοι και το οποίο θ’ αφαιρεί από την τσέπη τους συνολικά 70 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. ( Οι συνταγές δεν επιτρέπεται να έχουν περισσότερα από τρία φάρμακα. Δηλαδή αν ένας άρρωστος πχ χρειάζεται πέντε φάρμακα θα πληρώσει δύο ευρώ – ένα ανά κάθε συνταγή -, ενώ αν χρειαστεί εφτά φάρμακα τότε θα πληρώσει τρία ευρώ.)
Επίσης, η κυβέρνηση συνεχίζει την δραστική υποχρηματοδότηση των Κρατικών Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων, στα πλαίσια μιας αντιλαϊκής πολιτικής που προωθείται διαχρονικά και ενιαία σε όλα τα κράτη της ΕΕ.
Στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2014, προβλέπεται μείωση της χρηματοδότησης των δημοσίων νοσοκομείων κατά 32 %, του ΕΟΠΥΥ κατά 30% και της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 15%!!
Αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων στις δαπάνες για φαρμακευτική περίθαλψη από το 9% στο 27%!!! την τελευταία 3ετία.
Και με τα μέτρα αυτά η υγεία γίνεται ένα ακόμα πιο ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ(μέλος της ΟΓΕ), το ΜΑΣ, καλεί εργατικά Σωματεία, συνδικάτα, την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να διεκδικήσουν για να έχουν σήμερα όλοι, χωρίς περιορισμούς και περικοπές, πλήρη και δωρεάν δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών μέτρων στην Υγεία και την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Συνεχίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας, μέσα από τα Σωματεία εργατικά, αυτοαπασχολούμενων, Αγροτικούς Συλλόγους, το Σύλλογο Γυναικών, Συνταξιουχικούς Συλλόγους, να πρωτοστατήσουν σ’ αυτόν τον αγώνα και να πάρουν πρωτοβουλίες στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές του Νομού μας.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

• Κατάργηση του 5 ευρώ στα Εξωτερικά Ιατρεία.
• Κατάργηση του 1 ευρώ σε κάθε Συνταγή
• Δημόσια Δωρεάν Υγεία για ΟΛΟΥΣ
• Δωρεάν Φάρμακα για ΟΛΟΥΣ.

Οι Γραμματείες Τρικάλων ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων(μέλος της ΟΓΕ)

.