Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Τρικάλων για το δίκτυο 5G

Την αντίθεση τους απέναντι στην καταστροφική-όπως οι ίδιοι την χαρακτηρίζουν-χρήση της τεχνολογίας του δικτύου 5G, διατράνωσαν σήμερα το πρωί έξω από το Δημαρχείο Τρικάλων, μέλη της πρωτοβουλίας Τρικαλινών πολιτών κατά του 5G, οι οποίοι με πανό και συνθήματα διαμαρτυρήθηκαν για την επικινδυνότητα που εγκυμονεί για την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον, η εγκατάσταση ενός τέτοιου δικτύου με ηλεκτρονική ακτινοβολία ραδιοκυμάτων, όπως κατέγραψε το trikalaIN.

Τα μέλη της πρωτοβουλίας Τρικαλινών πολιτών κατά του 5G, ζητούν την ακύρωση άμεσα από τον Δήμο Τρικκαίων της σύμβασης που υπέγραψε με την εταιρεία VODAFONE, να τεθεί το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο για να ακουστούν οι απόψεις όλων των παρατάξεων και να δρομολογηθεί η διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας για να γνωρίσουν οι πολίτες με κάθε λεπτομέρεια, τι ακριβώς κρύβεται πίσω από ένα τέτοιο εγχείρημα. Τέλος προτείνουν να αποφασίσει ο ίδιος ο Τρικαλινός λαός, για ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα ζωής και θανάτου, όπως το χαρακτηρίζουν.

Λόγω απουσίας του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου στην Αθήνα, οι διαμαρτυρόμενοι επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Αντιδήμαρχο Κων/νο Ψύχο.