Παράσταση διαμαρτυρίας από τους συνταξιούχους της ΕΤΕ έξω από το κεντρικό κατάστημα των Τρικάλων

Με πανό και συνθήματα, οι εργαζόμενοι-συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας, έκαναν από νωρίς σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της τράπεζας, στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

Όπως τόνισαν στο trikalaIN, αναγκάζονται να προχωρήσουν για άλλη μια φορά σε διαμαρτυρίες εναντίον του Διευθύνοντα Συμβούλου της τράπεζας κ. Φραγκιαδάκη, γιατί αποφάσισε ξαφνικά και αυθαίρετα να διακόψει την καταβολή της μηνιαίας παροχής προς τους συνταξιούχους της τράπεζας.

Ο λογαριασμός επικουρήσεως προσωπικού της ΕΤΕ (ΛΕΠΕΤΕ), είναι ένας έντοκος κοινός λογαριασμός, που συστήθηκε το 1949 και κάθε μήνα έμπαινε μέρος από τον μισθό των εργαζομένων, καθόλη την διάρκεια του εργασιακού τους βίου.Δεν είναι ούτε χρήματα της τράπεζας, ούτε του κρατικού προϋπολογισμού, δηλαδή των φορολογουμένων.

Είναι χρήματα, τα οποία σε διμερή συμφωνία με την τράπεζα, καταβάλλονται μετά την αφυπηρέτησή τους, υπό την μορφή μηνιαίου βοηθήματος. Ο αγώνας των συνταξιούχων της τράπεζας, είναι αγώνας για το αυτονόητο, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Πάντως παρόλη την κινητοποίηση, η τράπεζα λειτουργεί κανονικά εξυπηρετώντας όλους τους συναλλασσόμενους.