Παράσταση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ στην Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ


kke_simaia

 

 

 


 

 

 

Οι γραμματείες Ν. Τρικάλων του  Π.Α.ΜΕ. – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ, καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες, τους νέους και όλους τους Συνταξιούχους του Νομού μας, αύριο Πέμπτη 7 Ιούνη στις 10.00π.μ. στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ ( Κτήριο Ι.Κ.Α. ) Τρικάλων, σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Καλούμε σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους στην υγεία, για να διεκδικήσουμε την επαρκή χρηματοδότηση απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, ώστε να σταματήσει η στάση πληρωμών και η παύση των παροχών.

Η κοινή μας δράση πρέπει να ενταχθεί στην πάλη για διεκδίκηση:

Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Χωρίς καθυστέρηση προχωρούμε σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες για άμεση διεκδίκηση:

  • Επαρκής χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από το κράτος για την κάλυψη των χρεών και τις ανάγκες των ασφαλισμένων.
  • Να δοθούν πίσω τα χρήματα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που κουρεύτηκαν και να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων στον κλάδο της Υγείας.
  • Κάλυψη υγειονομική σε όσους έχουν χάσει το δικαίωμα της ασφάλισης – στους άνεργους.

Για τα φάρμακα:

  • Το κράτος να αναλάβει το ίδιο να πληρώσει τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων.
  • Να εξασφαλιστεί η έγκαιρη και επαρκής διάθεση όλων των ειδικών φαρμάκων, για τους καρκινοπαθείς και για τους χρονίως πάσχοντες από τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
  • Η πληρωμή των φαρμάκων από τους φαρμακοποιούς στους προμηθευτές να γίνεται μετά την εξόφλησή τους απ’ τον ΕΟΠΥΥ.
  • Να δοθεί η δυνατότητα στους φαρμακοποιούς να συμψηφίζουν τα χρέη τους ανάμεσα στο δημόσιο και την εφορία.
  • Να υπάρχει μηδενική συμμετοχή, δηλαδή δωρεάν, σε όλα τα φάρμακα των χρονίων παθήσεων και για τις συνοδούς νόσους και για όλα τα συμπληρώματα διατροφής.

.

 

.