Παραμένουν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

Παραμένει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης της προστατευτικής μάσκας για τον κορονοϊό στους εξωτερικούς χώρους, όπως όλα δείχνουν, τουλάχιστον για ακόμη μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, που συνεδρίαζε σήμερα προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία στη χώρα μας, δεν έλαβε απόφαση σχετικά με την άρση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας μασκών στους εξωτερικούς χώρους.

Το συγκεκριμένο ζήτημα, αναμένεται να μπει εκ νέου στο “τραπέζι” των ειδικών στη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες.

Μάσκες: Το μοντέλο που επρόκειτο να συζητηθεί στην Επιτροπή

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκαν νωρίτερα σήμερα, οι ειδικοί επρόκειτο να εξετάσουν, μεταξύ άλλων, το ενδεχόμενο άρσης του μέτρου της καθολικής και υποχρεωτικής μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Πληροφορίες ανέφεραν, μάλιστα, ότι σε περίπτωση που δινόταν το “πράσινο φως” για την άρση του εν λόγω μέτρου, αυτό θα αφορούσε τόσο τους εμβολιασμένους πολίτες όσο και τους ανεμβολίαστους.

Την Τρίτη, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε σε δηλώσεις του ότι “από τη στιγμή που θα αποφασιστεί να βγει η μάσκα, αυτό θα είναι για όλους”. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν θα μπορεί να υπάρξει μηχανισμός για να μπορεί κάποιος να ελέγξει εάν ο άλλος είναι εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος.

Το μοντέλο που οι πληροφορίες ανέφεραν ότι επρόκειτο να συζητηθεί στην Επιτροπή, ήταν αυτό που εφαρμόστηκε και πέρυσι το καλοκαίρι και να ισχύσει από την 1η Μαρτίου. Δηλαδή να υπάρξει σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, μόνο όπου υπάρχει συνωστισμός.

Τελικά, όμως, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι ειδικοί δεν έλαβαν κάποια απόφαση επί του συγκεκριμένου ζητήματος στη σημερινή συνεδρίαση, κατά την οποία εξέτασαν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

enikos.gr