Παραλύουν τα πάντα την Τετάρτη από την απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

apergia_534_355

Δύσκολη μέρα για τις μετακινήσεις και όχι μόνο. Νοσοκομειακοί γιατροί, δικηγόροι, λιμενικοί, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει Πανελλαδική κινητοποίηση για την μέρα αυτή στην οποία θα λάβουν μέρος πολλά σωματεία εργαζομένων.

Η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ήταν από τους πρώτους που ανακοίνωσε την συμμετοχή της στην κινητοποίηση, πράγμα που σημαίνει ότι την Τετάρτη δεν θα υπάρχουν τρένα και προστιακός.

Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν κανονικά από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, τα τρόλεϊ 08:00 το πρωί με 21:00 το βράδυ, ενώ ο ΗΣΑΠ και το Τραμ θα κινηθούν κανονικά από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα. 

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, όπως τόνιζαν οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που επιθυμεί να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας για να πάρει μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο και την πορεία προς τη Βουλή.

Τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού θα ακινητοποιηθούν, αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία. Κανονικά θα κινηθούν μόνο οι συρμοί του Μετρό. 

Την ίδια ώρα, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Επίσης, με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, οι δικηγόροι θα συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ. Οι δικηγόροι απεργούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση και πλήττουν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών.

Ακόμα, σοβαρά προβλήματα θα υπάρχουν την Τετάρτη στα λιμάνια καθώς οι εργαζόμενοι στα εμπορικά λιμάνια όλης της χώρας και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ αποφάσισαν να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.

Από τα μεσάνυχτα απόψε και για 24 ώρες κλείνει ο ελληνικός εναέριος χώρος, εξαιτίας της απεργίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια.

newsit.gr