Παράλληλες εκδηλώσεις στα πλαίσια του 2ου Καραγκούνικου Ανταμώματος

 

 

karagkounides_copy

 

 

 

Με παράλληλες εκδηλώσεις, όπου συμμετείχαν πολλοί σύνεδροι , άρχισε το 2ο Καραγκούνικο Αντάμωμα στο Δήμο Πύλης.

Συγκεκριμένα το πρωινό της Παρασκευής 7-9-2012 πραγματοποιήθηκε το εργαστήρι παραδοσιακής Καραγκούνικης ενδυμασίας.

Παρουσιάστηκαν: η «Γυναικεία Καρδιτσιώτικη ενδυμασία», από την Mαίρη Μπάλλα , Γιατρός-Συλλέκτρια παραδοσιακών ενδυμασιών, «το δέσιμο της παλαμιώτικης καραγκούνικης σκούφιας και η αρμάτα της», από τον Απόστολο Φιρφιρή , Πρόεδρο Αμφικτιονίας Καραγκούνηδων Θεσσαλίας και από την Σοφία Τζέλλα , Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής – Δασκάλα χορού, η «Αυθεντική καραγκούνικη ενδυμασία στην πεδιάδα των Τρικάλων», από τον Ιωάννη Φαφούλια, Καθηγητή, «η Καλυβιώτικη ενδυμασία», από την Κική Ν. Μπίχτα , Καθηγήτρια Φυσικής αγωγής και τον Χρήστο Παπαπολύκαρπο, Πρόεδρο ΕΛΟΚ, «η γυναικεία καραγκούνικη ενδυμασία της ανατολικής θεσσαλικής πεδιάδας», από τον Νίκο Τσιπλάκη , Ερευνητή – Συλλέκτη παραδοσιακών αντικειμένων, η «τοπική Καραγκούνικη ενδυμασία», από τον Σύλλογο Γυναικών Παλαιομονάστηρου και «Καραγκούνικα πουκάμισα» από την Μαίρη Θεολόγη, Αν. Πρόεδρο Αμφικτιονίας Καραγκούνηδων Θεσσαλίας.

Επίσης έγινε παρουσίαση του βιβλίου «Εδεσματολόγιο Θεσσαλίας» Εκδόσεις Κοχλίας ( Έρευνα – Συντονισμός – Επιμέλεια ύλης , Γιάννης Σαραντόπουλος , Δημοσιογράφος)

Το βιβλίο παρουσίασε η Αλεξία Κατσαρού , Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Υποψήφια Διδάκτωρ του Χαρακόπειου Πανεπιστημίου.

Χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους του Δήμου Πύλης ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Κουτσονάσιος , ο πρόεδρος της Αμφικτιονίας Καραγκούνηδων Θεσσαλίας Απόστολος Φιρφιρής και ο π. Νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Δημοσιογράφος Μαρία Μπακλαβά- Στρατίκη.

 

 

.