Παράκληση στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου από το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Τρικάλων

Κάθε χρόνο ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Τρικάλων τιμά ιδιαίτερα τον Άγιο Γεώργιο, στον αφιερωμένο ομώνυμο ναΐσκο που διατηρεί στη Σαρακατσάνικη γωνιά. Στον πολύ όμορφο χώρο, σε ένα έντονο παραδοσιακό περιβάλλον, στη συνοικία του Αγίου Οικουμενίου, τελέστηκε, την Κυριακή 23/5, Ιερά Παράκληση στον Άγιο Γεώργιο.

Ο Άγιος Γεώργιος λατρεύεται ιδιαίτερα από τους Σαρακατσάνους. Θεωρείται άλλωστε και προστάτης των κτηνοτρόφων, διότι η εορτή του συμπίπτει με την εποχή που θα αφήσουν τα χειμαδιά και θα ανέβουν στα βουνά.

Ευχαριστούμε τον πατέρα Ηλία και πατέρα Αθανάσιο που τέλεσαν την Ιερά Παράκληση, τον αντιδήμαρχο του Δήμου Τρικκαίων κύριο Γεώργιο Ζιώγα, τον επίτιμο πρόεδρο του συλλόγου μας κύριο Χρήστο Μόρφο και τον πρώην πρόεδρό μας κύριο Χρήστο Ρούσσα που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Τέλος, ευχαριστούμε την ορχήστρα των Κώστα Αναγνώστου, Κωνσταντίνου Γκότζια και Χρήστου Κούτσια που με τη συνδρομή του Χρήστου Μόρφου, μας επιφύλαξαν μετά το πέρας της Ιεράς Παρακλήσεως μια όμορφη κι ευχάριστη παραδοσιακή μουσική έκπληξη.