Παραδοσιακός Γάμος στον Άγιο Ιωάννη στο Ροπωτό

DSC00322

Ο ποδοσφαιριστής του Α.Ο. Ροπωτού «ΚΕΡΑΥΝΟΣ» Θεόδωρος Τσιαμπαλής. Νυμφεύτηκε την εκλεκτή την εκλεκτή της καρδιάς του Βασιλική Ντούβλη.

Στην Εκκλησία του Άγιου Ιωάννη του Ροπωτού έγινε ένας Γάμος με όλα τα στοιχεία της Τοπικής παράδοσης, όπου ο Θεόδωρος Τσιαμπαλής νυμφεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Βασιλική Ντούβλη, προχθές Σάββατο το απόγευμα.

Πριν το Μυστήριο την ώρα που έφθασε η νύφη την συνόδευε ο ήχος του παραδοσιακού κλαρίνο, παραπέμποντας σε άλλες καλές όπου τα έθιμα του γάμου κυριαρχούσαν.

Το Μυστήριο του Γάμου τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Ροπωτού και τέλεσε ο Πρεσβύτερος Πατέρας Γεώργιος Ρίνης συνεπικουρούμενος από τους Πρεσβυτέρους Πατέρα Δημήτριο Νάτσικα, και Πατέρα Στυλιανό Βελόνη, ενώ οι κουμπάροι ήταν η Ελένη Ευαγγέλου Γκίκα και ο Κωνσταντίνος Γκίκας.

Ευτυχισμένοι οι γονείς του γαμπρού και της Νύφης έλαμπαν τα πρόσωπα τους από την μεγάλη χαρά που τους πρόσφεραν τα παιδιά τους, που αποφάσισαν να ενώσουν την ζωή τους με τα δεσμά του Γάμου.
Οι προσκεκλημένοι του Θεόδωρου και της Βασιλικής ευχήθηκαν στο ζευγάρι να ζήσουν ευτυχισμένοι μετά το τέλος του Μυστηρίου.

Ακολούθησε στον ελεύθερο χώρο της Εκκλησίας και του Αγίου Ιωάννη σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, όπου στα καλοστρωμένα με κατάλευκο τραπεζομάντηλα τραπέζια, κάθισε ο κόσμος για το ξεκίνημα του παραδοσιακού γλεντιού του Γάμου.

DSC00336

Κατά την διάρκεια που τα γκαρσόνια (βλάμηδες) σερβίριζαν το εκλεκτό φαγητό (Αρνάκι κριθαράκι), η δημοτική ορχήστρα με τον Ζυγογιάννη (κλαρίνο), Θανάση Μανίκα (τραγούδι) έπαιζε επιτραπέζια τραγούδια πάντα στο πνεύμα του γάμου.

Μετά την ολιγόωρη απουσία των νεόνυμφων για τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες στον Αρχαιολογικό χώρο της Τοξωτής Γέφυρας Πύλης, με τους Γονείς τους, τους Κουμπάρους, άρχισε το έθιμο το άνοιγμα της σαμπάνιας από τον γαμπρό και την Νύφη, το κόψιμο της τούρτας, αλλά και το βαλς που χόρεψε το ζευγάρι.

Ακολούθησε χορός με τους γονείς να σέρνουν πρώτοι τον χορό, τα αδέλφια, οι κουμπάροι και τέλος η νύφη και ο γαμπρός, με τον κόσμο πιστοί στο έθιμο να καρφιτσώνουν στα πέτα και των δύο χαρτονομίσματα.

9989999 2

Τέλος το λαμπρό αυτό γλέντι ενός γνήσιου παραδοσιακού Γάμου με την άψογη οργάνωση, εξελίχτηκε σε μια καταπληκτική διασκέδαση από όλους τους καλεσμένους πού κατέκλυσαν την πίστα μέχρι τις πρωινές ώρες, υπό τον ήχο της υπέροχης δημοτικής ορχήστρας, του Θανάση Μανίκα και του Ζυγογιάννη.

Να σημειώσουμε ότι το χαρακτηριστικό ήταν ότι στο πίσω μέρος από τα άσπρα μπλουζάκια έγραφε το όνομα του Θώδορου και της Βάσιας.

Παρόντες ήταν και ο υποψήφιος βουλευτής κ. Μιχάλης Ταμήλος, και ο Αντιδήμαρχος Δήμου Πύλης κ. Κων/νος Κρούπης και ο κ. Οδυσσέας Ράπτης Διευθυντής της Δημοτικής Εταιρείας e’ Τρίκαλα ο Πρόεδρος του Ροπωτού κ. Γεώργιος Ρομπιές.

DSC00364

Αλέξανδρος Γ,Τζήμας.

.