Παπαστεργίου: Οχι σε πανηγύρια… δύσκολη περίπτωση η εμποροπανήγυρη

Να απαγορεύσει τα πανηγύρια και τις εκδηλώσεις σε πλατείες και γήπεδα προσανατολίζεται ο Δήμος Τρικκαίων, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στη Λέσχη 97,6 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου:

« Στα πιο άμεσα,  που είναι τα θρησκευτικά και άλλα πανηγύρια της περιοχής, εκεί θα πρέπει να πάρουμε μια γενναία και δύσκολη απόφαση και οι Δήμοι να μην παραχωρήσουν χώρους για τη διεξαγωγή τους. Μπορεί ο Δήμος Τρικκαίων να μην έχει τόσα πανηγύρια όσα ο ορεινός όγκος, αλλά με αφορμή όσες αιτήσεις θα έρθουν στο επόμενο διάστημα μια πιθανή εκδοχή θα είναι να μην παραχωρήσουμε εμείς χώρο για τη διεξαγωγή. Αν γίνει κάτι ιδιωτικά, ο Δήμος δεν εμπλέκεται ούτε θα μπορεί να το ελέγξει.

Μια δύσκολη επίσης περίπτωση είναι και η εμποροπανήγυρη των Τρικάλων.  Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο αν θα μπορούσε να γίνει κάτι πιο απλωμένο και αν θα μπορούσε να δουλέψει, γιατί τα υγειονομικά δεδομένα που επιβάλλει η εποχή δεν συνάδουν με συνωστισμό σε ένα στενό δρόμο. Νομίζω όμως ότι η λογική θα μας οδηγήσει στο να πάρουμε τη γενναία απόφαση φέτος να μην γίνει η εμποροπανήγυρη.»