Παπαστεργίου για ψηφιακό μετασχηματισμό και κοινωνία της πληροφορίας

Κομβικός θα πρέπει να θεωρείται ο ρόλος του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου στην πορεία του κυβερνητικού έργου και στη μετάβαση σε μια σύγχρονη ψηφιακή εποχή, καθώς αποτελεί όραμα και για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μια νέα ψηφιακή Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου υποστηρίζει πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους απαιτεί σημαντικές παρεμβάσεις και τολμηρές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους κρίσιμους τομείς, αξιοποιώντας ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα: την πολύτιμη εμπειρία και τα αξιόλογα στελέχη που έχει συγκεντρώσει στη μακρά της πορεία η κοινωνία της πληροφορίας.

Το όραμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για μια νέα ψηφιακή Ελλάδα, είναι ένας κοινός στόχος που μας ενώνει όλους και απαιτεί συνεργασία και διάθεση να ξεπεράσουμε γραφειοκρατικά εμπόδια και πολύπλευρες προκλήσεις.

Με αίσθημα ευθύνης, εργαζόμαστε όλοι καθημερινά, βρίσκοντας λύσεις εκεί που άλλοι εντοπίζουν προβλήματα, ώστε να τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα και να μην επιτρέψουμε να χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα, αυτή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Μια είναι λοιπόν, η επιλογή που έχουμε και μας ενώνει: να συνεχίσουμε προς όφελος των πολιτών, προς όφελος της επιχειρηματικότητας με στόχο μια νέα πιο φωτεινή ψηφιακή Ελλάδα.