Παπαστεργίου για «Μύλο των Ξωτικών: Τόλμησε, ρίσκαρε και τα κατάφερε…

Όταν περίπου στα τέλη Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου κλήθηκε να πάρει μια όντως  πολύ δύσκολη απόφαση, σχετικά με την διεξαγωγή ή μη του «Μύλου των Ξωτικών», πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να τον κατηγορήσουν, να δηλώσουν ακόμη και δημόσια διάφορα του τύπου «Δεν θα ήθελα να βρίσκομαι στη θέση του», «Είτε τον κάνει είτε όχι, πάλι θα τα ακούσει», «Θα μπορέσει να αναλάβει την ευθύνη αν τα πράγματα πάνε στραβά;» κλπ.

Η αλήθεια είναι ότι ο Παπαστεργίου έκλεισε τα αυτιά του στις «σειρήνες» και πήρε μια πολιτική απόφαση να κάνει τον «Μύλο των Ξωτικών», που ήταν ομολογουμένως ένα μεγάλο ρίσκο ενώ μέσω πανδημίας. Και επειδή ως γνωστό ο τολμών νικά, έτσι και το ρίσκο του Δημάρχου του βγήκε τελικά σε καλό, αφού εκ των υστέρων αποδείχθηκε με την μέχρι τώρα έλευση στην πόλη και την περιοχή χιλιάδων επισκεπτών, πως πήρε την απόφαση που έπρεπε. Και ο Μύλος να γίνει και να μην ατονήσει και η πόλη να καταφέρει να συγκεντρώσει κόσμο και τα μαγαζιά να δουλέψουν και η τοπική οικονομία να τονωθεί.

Μπορεί όχι στο βαθμό που συνέβαινε άλλες παλαιότερες χρονιές, αλλά όμως κάτι γίνεται.Φανταστείτε να είχαμε «άκρα του τάφου σιωπή» αυτή την γιορτινή περίοδο στα Τρίκαλα. Θα μέναμε να κοιταζόμαστε μεταξύ μας και να κλαίμε την μοίρα μας. Η ζωή λοιπόν προχωράει και οι ανάγκες δεν περιμένουν. Προς τιμή του ο Δημήτρης Παπαστεργίου τόλμησε, ρίσκαρε και τελικά πέτυχε να διοργανώσει φέτος ένα αξιοπρεπή «Μύλο των Ξωτικών», σύμφωνα βέβαια πάντα με τις ισχύουσες υγειονομικές συνθήκες.

Αυτός που ασχολείται με τα κοινά δεν αρκεί μόνο να κάνει μια απλή διαχείριση της εξουσίας, αλλά και να παίρνει κρίσιμες αποφάσεις όταν χρειάζεται για τον τόπο και τους ανθρώπους του, ακόμα και όταν οι συνθήκες δείχνουν να είναι αντίξοες. Σίγουρα ο Παπαστεργίου ανήκει στην δεύτερη κατηγορία, αυτή των «χαρισματικών» πολιτικών!