Παπαστεργίου: Ενδιαφέρον από 225 δήμους για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης

Υψηλή ήταν η ανταπόκριση των Δήμων στην πρόσκληση της ΚΕΔΕ για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, καθώς με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την εκπόνηση Σημείων Φόρτισης Ηλεκτρονικού Οχήματος, (ΣΦΗΟ), κατατέθηκαν από 225 δήμους προτάσεις προϋπολογισμού 11,5 εκατ. ευρώ. Η δράση χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και υλοποιείται με τη συνεργασία της ΚΕ∆Ε και των δήμων, με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η αρμόδια για την ηλεκτροκίνηση γ.γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, με επιστολή προς τον πρόεδρο της ΚΕ∆Ε ∆ημήτρη Παπαστεργίου, συγχαίρει το σύνολο των δημάρχων που συντόνισαν τη διαδικασία, «προωθώντας μια πράσινη πολιτική για την αστική κινητικότητα, στην κατεύθυνση της μείωσης των ρύπων και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε:

«Οι Δήμοι της χώρας απέδειξαν για μια ακόμη φορά, ότι μπορούν να είναι πρωτοπόροι στην υιοθέτηση «πράσινων», φιλικών προς το περιβάλλον πολιτικών, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών. Είμαι βέβαιος ότι με τη συνεργασία όλων μας, στο άμεσο μέλλον θα πετύχουμε να προωθήσουμε ακόμη περισσότερο την αντίληψη ότι η ηλεκτροκίνηση δεν είναι απλά μια μόδα, αλλά μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική. Είναι ένας οικολογικός και σύγχρονος τρόπος μετακίνησης, μια συγκροτημένη προσπάθεια να περιορίσουμε τους ρύπους και να προστατεύσουμε το περιβάλλον όχι με λόγια, αλλά με έργα».