Παπαστεργίου: Αυτή την στιγμή γίνονται έργα στη πόλη, όσα δεν έγιναν μέσα σε μια 20ετία

Μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη, παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου στην ενημερωτική εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση και τους Δημήτρη Παδιό και Βιβή Μαργαρίτη στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Αναφερόμενος στα έργα που εκτελούνται αυτό το διάστημα στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο, ο Δήμαρχος Τρικκαίων τόνισε «Αυτή τη στιγμή πόλη η πόλη αλλά και η περιφέρεια είναι ένα απέραντο εργοτάξιο. Αυτή την στιγμή γίνονται έργα στη πόλη, όσα δεν έγιναν μέσα σε μια 20ετία. Γίνονται παντού έργα διαμόρφωσης, ανάπλασης και αποκατάστασης από το δήμο και την ΔΕΥΑΤ, έργα που αλλάζουν την εικόνα της πόλης και την μετατρέπουν σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Όταν ολοκληρωθούν όλα και ελπίζουμε αυτό να γίνει σύντομα, θα μπορούν οι δημότες μας να χαίρονται μια διαφορετική πόλη. Φυσικό όμως είναι αυτή την ώρα να υφιστάμεθα όλοι μια ταλαιπωρία αυτή την εκτέλεση των έργων. Κατανοούμε πλήρως αυτή την ταλαιπωρία και συνιστώ λίγη υπομονή σε όλους».

Ωστόσο ο κ. Παπαστεργίου δεν δίστασε να αφήσει αιχμές κατά της Αρχαιολογικής υπηρεσίας, τονίζοντας πως στην νέα υπό διαμόρφωση πλατεία σχεδιάζει σε ένα μέρος της να βάλει κάγκελα και να την περιφράξει, όταν 200 και πλέον χρόνια πριν αυτή η περίφραξη είχε γκρεμιστεί για να γίνει ενιαία η κεντρική πλατεία της πόλης.

Ερωτηθείς επίσης να σχολιάσει ο Δήμαρχος Τρικκαίων το γεγονός πως σε αυτές τις εκλογές τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που δεν είχε κάνει το 2019, ο Δημήτρης Παπαστεργίου αρκέστηκε να δηλώσει πως «Τα πράγματα αλλάζουν. Το 2023 δεν είναι 2019, ούτε 2015. Η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να προχωρήσει με ασφάλεια και σιγουριά στο μέλλον. Δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς το γεγονός πως τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήρθαν μέσω προγραμμάτων εκατομμύρια ευρώ στους δήμους, όσο καμία άλλη φορά στην ιστορία, με την αυτοδιοίκηση να μπορεί να αλλάζει, να εξελίσσεται και να ελπίζει σε ακόμα καλύτερες μέρες».