Παπαστεργίου: 22 εκ. ευρώ η πρόταση του δήμου Τρικκαίων για το πρόγραμμα Τρίτσης

Μέχρι το τέλος του μήνα καταθέτει ο Δήμος Τρικκαίων τις προτάσεις για ένταξη των έργων στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, όπως ανέφερε  μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου:

«Παρόλο που φαίνεται μεγάλη η έκταση μπροστά στη ΔΕΗ, στο Δήμο ανήκει η μισή περίπου. Θα δούμε την οριστική τιμή, έχει βρεθεί ήδη και ένα κομμάτι της χρηματοδότησης, και έπειτα θα προχωρήσουμε στην απόκτηση της υπόλοιπης έκτασης που ανήκει σε ιδιώτη. Η πλατεία που θέλουμε να ετοιμάσουμε εκεί θα ενταχθεί στο πρόγραμμα Τρίτσης, από εκεί θα πάρουμε τη χρηματοδότηση.

Τις προτάσεις για το πρόγραμμα Τρίτσης τις ολοκληρώνουμε και τις καταθέτουμε μέχρι 31/05. Το πλαφόν για το Δήμο είναι 22 εκατομμύρια ευρώ, μείον τα έργα του Φιλόδημου 1, και όπως κατέστησα σαφές και μέσω της ΚΕΔΕ είναι άδικο για τους μεσαίους επαρχιακούς Δήμους. Οπότε, αυτό που ζητάμε είναι να αφαιρεθούν τα έργα αυτά ώστε να έχουμε περισσότερα διαθέσιμα κονδύλια και να περάσουν όλα τα έργα που έχουμε προγραμματίσει. Εγώ εκ μέρους της ΚΕΔΕ και ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός εκ μέρους της ΕΝΠΕ έχουμε τη διπλή ιδιότητα να είμαστε μέλη της επιτροπής αξιολόγησης, οπότε πιστεύω θα προχωρήσουμε αρκετά γρήγορα τις εγκρίσεις των έργων, εντός ενός τριμήνου θα έχουμε κλείσει με τις εγκρίσεις.»