Παπακώστας Βασίλης : Είναι καιρός να ξεφύγουμε από τα κομματικά τζάκια

8877899990

«Η χώρα εδώ είναι σκοτεινή. Και δύσκολη. Φοβάμαι.
Ξένη φωτιά μην την ανακατεύεις, μου είπαν» Τ. Σινόπουλος

Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Όταν η χώρα μας υφίσταται τη χειρότερη κοινωνικοοικονομική καταστροφή μετά τον Μικρασιατικό Πόλεμο του 1919-22 και μάλιστα σε περίοδο ειρήνης, όταν έχει χάσει την εθνική της κυριαρχία και όταν έχει τη ρετσινιά του παγκόσμιου ζήτουλα εξαιτίας του κομματικού καιροσκοπισμού, της πολιτικής αβελτηρίας, της πολιτικής δημαγωγίας με το «λεφτά υπάρχουν» του ΠΑΣΟΚ το 2009, με το Ζάππειο Νο1 και Νο 2 της Ν.Δ. το 2012, με το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης το 2014 του ΣΥΡΙΖΑ και με τις αντιμνημονιακές κορώνες των ΑΝ.ΕΛ, πώς μπορεί κάποιος να μένει αδιάφορος ως προς τα πολιτικά;

Έτσι, αποφάσισα να κατεβώ με τον συνδυασμό του Ποταμιού στον Νομό μας, επειδή πιστεύω πως είναι εκείνο το πολιτικό κίνημα που μετά από τις ευρωπαϊκές εκλογές λέει συνέχεια την αλήθεια στον ελληνικό λαό -έστω κι αν μερικές φορές δεν είναι αρεστή- και έχει ρεαλιστικές προτάσεις που βοηθούν να βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο.

Είναι καιρός να ξεφύγουμε πια από τα κομματικά τζάκια, να απαλλαγούμε πια από τις παλιές γερασμένες πολιτικές, που μυρίζουν ναφθαλίνη, και από τους πολιτευτάδες που κατέστρεψαν την πατρίδα μας. Για να απαλλαγούμε όμως από τα κομματικά δεσμά, που οι ίδιοι δυστυχώς θέτουμε στους εαυτούς μας, «θέλει αρετή και τόλμη», όπως έγραψε ο μεγάλος εθνικός μας ποιητής Ανδρέας Κάλβος. Πρέπει λοιπόν όλοι μαζί να αγωνιστούμε για μια Ελλάδα με ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα, με ανάπτυξη και εθνική αξιοπρέπεια.

Παπακώστας Βασίλειος
Συνταξιούχος φιλόλογος,
κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Νεοελληνική Λογοτεχνία.
Πρώην διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων

Γεννήθηκα στον Ξηρόκαμπο Καλαμπάκας. Το 1980 κατόπιν Πανελλαδικών Εξετάσεων εισήχθην στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, 2ος στη σειρά επιτυχίας, αλλά φοίτησα στην αντίστοιχη σχολή του Α.Π.Θ. μετά από μετεγγραφή. Αποφοίτησα του 1984 και το 1988 έλαβα το Μεταπτυχιακό μου Δίπλωμα στη Νεοελληνική Λογοτεχνία. Από το 1986 έως το 2015 υπηρέτησα ως φιλόλογος καθηγητής στη δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τα τελευταία οχτώ χρόνια ήμουν διευθυντής στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων και από τις αρχές Ιουλίου 2015 είμαι συνταξιούχος. Είμαι έγγαμος με δύο παιδιά. Είμαι επίσης μέλος του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων, τοπικός αντιπρόσωπος στον Νομό Τρικάλων του ΠΑΣΥΦΩΣ (Πανελληνίου Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Στέγης) και εθελοντής του πολιτικού κινήματος Το Ποτάμι από τον Ιούνιο του 2014.

 

.