Παπακώστας: Να στηρίξουμε όλοι τις Τρικαλινές επιχειρήσεις

Για την κίνηση που επικρατεί στη λαϊκή αγορά των Τρικάλων την περίοδο του Πάσχα, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην ενημερωτική εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παδιός στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο Πρόεδρος του σωματείου παραγωγών και μικροπωλητών λαϊκής αγοράς Τρικάλων Νίκος Παπακώστας.

Αναφορικά με τις τιμές των προϊόντων, ο κ. Παπακώστας ανάφερε ότι όλες έχουν πάρει την ανιούσα λόγω του υψηλού κόστους της ενέργειας και των μεταφορικών. Συγκεκριμένα, ενδεικτικά  το μαρούλι πωλείται κατά 20%-30% πάνω σε σχέση με πέρυσι, ενώ η τιμή της ντομάτας κυμαίνεται από 1-2,5 ευρώ το κιλό.

Όπως επεσήμανε ο κ. Παπακώστας, ο κόσμος που έρχεται να ψωνίσει στη λαϊκή αγορά είναι ακόμη διστακτικός σε σχέση με τις αγορές που έκανε παλιότερα, λόγω των ανατιμήσεων. Πάντως για το πασχαλινό τραπέζι υπάρχει αφθονία φρέσκων και ποιοτικών προϊόντων και ο κόσμος θα προμηθευτεί όλα όσα επιθυμεί, έστω και σε μικρότερες ποσότητες.

Τέλος ο Πρόεδρος του σωματείου παραγωγών και μικροπωλητών λαϊκής αγοράς Τρικάλων Νίκος Παπακώστας έκανε μέσω της εκπομπής έκκληση σε όλους τους Τρικαλινούς καταναλωτές να στηρίξουν τα τοπικά καταστήματα και επιχειρήσεις, γιατί όλα τα χρήματα πρέπει να μείνουν στον τόπο μας.