Παπακώστα: Οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ για αποσταθεροποίηση πέφτουν στο κενό

Ο κόσμος εμπιστεύεται σταθερά τη κυβέρνηση

Για όλα τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή του Δημήτρη Παδιού ΡΑΔΙΟ Ζυγοστάθμιση στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, η Βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα.

Αναφορικά με την πολιτική αντιπαράθεση για την βία και την κόντρα στη Βουλή μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, η Τρικαλινή Βουλευτής αφού καταδίκασε κάθε μορφή βίας απ΄όπου και αν προέρχεται, υπογράμμισε πως όλοι πια γνωρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ σαφώς και ήταν ο βασικός υποκινητής των επεισοδίων, αφού κορυφαία στελέχη του τις προηγούμενες μέρες, είτε μέσα από τα ΜΜΕ είτε μέσα από τα socialmedia, παρότρυναν τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά στις συγκεντρώσεις, την ίδια ώρα που κάτι τέτοιο εν μέσω πανδημίας, είναι όχι μόνο υποκριτικό αλλά και άκρως επικίνδυνο για την δημόσια υγεία. Παρά τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ για αποσταθεροποίηση, ο λαός γνωρίζει πολύ καλά ποιος μπορεί να εγγυηθεί την

σταθερότητα και ένα καλύτερο μέλλον για την χώρα. Ο κόσμος εμπιστεύεται την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και αυτό φαίνεται πεντακάθαρα και σε κάθε δημοσκόπηση, όπου η ΝΔ έχει ένα σταθερά μεγάλο προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Παπακώστα. Ήδη ο Πρωθυπουργός έχει βάλει σε εφαρμογή τέσσερις βασικές παραμέτρους για την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ, όπως είναι η τοποθέτηση ατομικών καμερών καταγραφής σε όλες τις δυνάμεις ΔΙΑΣ, ΜΑΤ και Άμεσης Δράσης, η ενίσχυση των ψυχοτεχνικών test για την κατάταξη αλλά και την παρακολούθηση της θητείας όσων υπηρετούν σε ειδικές μονάδες, νομοσχέδιο για τη συνολική αναβάθμιση των αστυνομικών σπουδών και τέλος ο Συνήγορος του Πολίτη αποκτά βοηθό συνήγορο που θα συνδράμει αποκλειστικά σε θέματα αστυνομικής βίας.

Αναφορικά με τις συχνές της επισκέψεις στις περιοχές του Δήμου Φαρκαδόνας που έχουν πληγεί σοβαρά από τον σεισμό, η Κατερίνα Παπακώστα δήλωσε πως η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού ήταν άμεση στις ανάγκες των σεισμοπαθών, όχι μόνο με τις άμεσες επισκέψεις των κυβερνητικών κλιμακίων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των Δήμων του νομού και του στρατού, αλλά κυρίως με την έμπρακτη βοήθεια και την άμεση αποστολή σκηνών, τροχόσπιτων και οικίσκων, την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης, της σίτισης και της δημιουργίας όλων των απαραίτητων υποδομών, για την κάλυψη των πρώτων βασικών αναγκών των σεισμοπαθών. Σίγουρα η κατάσταση είναι δύσκολη, όμως τις επόμενες θα γίνουν και άλλα σημαντικά βήματα για την βελτίωση της διαβίωσης και την ανακούφιση των σεισμοπαθών.

Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας, η κ. Παπακώστα υπογράμμισε πως η κυβέρνηση χειρίζεται πολύ σωστά και προσεκτικά την εξέλιξη της και αυτό φαίνεται στο ότι η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από πολλές άλλες χώρες, τόσο στο θέμα των κρουσμάτων, όσο και στο θέμα των νοσηλευόμενων, αλλά και των θανάτων. Ο κορονοϊός είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση που αφορά όλη την ανθρωπότητα και η κυβέρνηση προχωράει σε μέτρα, πάντα βάσει των υποδείξεων των λοιμωξιολόγων και των ειδικών επιστημόνων, ώστε και το σύστημα υγείας να μπορέσει να σταθεί όρθιο, αλλά και να μην κινδυνεύσει όσο γίνεται η υγεία κανενός πολίτη.