Παπαδημούλης, Μιωνής, σποτ γκρεμίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ νόμιζε ότι έχει επιβάλλει ατζέντα, τελικά έγινε πάλι το αντίθετο

Νέο, πιο σοβαρό αυτή τη φορά, πολιτικό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και πάλι στον Αλέξη Τσίπρα μετά την πολιτική θύελλα που έχει προκληθεί από τα έγγραφα και ηχητικά ντοκουμέντα «φωτιά» διαβιβάστηκαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής από τον Σάμπυ Μιωνή.

Μετά το τραγικό λάθος με το σποτ που απομάκρυνε ακόμα περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ από τον μεσαίο χώρο και τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους και μετά την αδυναμία του Α. Τσίπρα να αλλάξει πραγματικά το κόμμα του, απομακρύνοντας τα βαρίδια που δημιουργούν συνεχώς προβλήματα και δεν έχουν σύγχρονο κεντροαριστερό προφίλ, ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες προβληματίζεται πολύ σοβαρά για τις αποφάσεις που θα πρέπει να πάρει και θα αφορά το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κλείσει την ψαλία της διαφοράς από τη ΝΔ, ήρθε ένα ακόμα χτύπημα. Ο επιχειρηματίας Σ. Μιωνής κατέθεσε την καταγεγραμμένη συνομιλία που είχε με τον τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου στις 21 Μαίου 2016.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ν. Παππάς του ανέφερε ότι γνωρίζει πως ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει «τη δική του ατζέντα» και πως η ηγεσία της κυβέρνησης έχει στοιχεία που δείχνουν ότι «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά».

Σε όλα αυτά να προσθέσουμε και την ιστορία με τον Δ. Παπαδημούλη, μια ιστορία από την οποία έχασε την ευκαιρία ο Α. Τσίπρας, με μια γενναία απόφαση για παραίτηση του ευρωβουλευτή του, να αναδειχθεί σε συμπαθές πρόσωπο στον μετριοπαθή χώρο του κέντρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σοβαρό πρόβλημα να επιβάλλει ατζέντα και να μπορέσει να διαμορφώσει τις εξελίξεις. Η ευκαιρία μάλιστα φαίνεται να χάνεται οριστικά, καθώς ο Α.Τσίπρας δεν μπόρεσε να συγκρουστεί με κατεστημένες νοοτροπίες και δεν μπόρεσε να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα παλαιολιθικό κόμμα της αριστεράς σε ένα κόμμα σύγχρονο με κεντροαριστερά και φιλο-Ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά. Ο χρόνος φαίνεται ότι χάθηκε οριστικά για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

fimotro.gr