Παντού… υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στα Τρίκαλα αλλά!!!

Ξεκαθαρίζει το τοπίο των υποψηφίων δημάρχων, στο νομό Τρικάλων, οι οποίοι αναζητούν επειγόντως δημοτικούς συμβούλους…

Ένα μεγάλο ποσοστό των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας – των τεσσάρων δήμων του νομού Τρικάλων- διακατέχονται από πανικό συνειδητοποιώντας ότι την επομένη των εκλογών μεγάλος αριθμός από αυτούς θα πάψουν να κατέχουν το αξίωμα.

Επιδίδονται λοιπόν σε έναν αγώνα δρόμου, για να σφίξουν χέρια συμπολιτών τους. Φυσικά συνεχίζονται τα αλληλομαχαιρώματα και οι οικειοποιήσεις έργων του μακρινού παρελθόντος καθώς και η διερεύνηση των πιθανοτήτων χρήσης της δοκιμασμένης συνταγής των συνεργασιών: «σου δίνω δέκα ψήφους, μου δίνεις δέκα;».

Τακτική η οποία μπορεί και να γεννά φρούδες ελπίδες αφού η ψήφος είναι μυστική… αλλά δεν ισχύει.

Και τούτο γιατί;

Οι έδρες του δημοτικού συμβουλίου κατανέμονται στους συνδυασμούς, ανάλογα με τον αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν στον α’ γύρο. Το παράδοξο είναι ότι δίνεται απόλυτη προτεραιότητα στο ποιος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος παίρνει περισσότερους σταυρούς στην περιφέρειά του και έτσι οι πρώτοι σε σταυρούς δημοτικοί σύμβουλοι σε όλο το δήμο μπορεί να μην εκλέγονται, παρά το ότι ο συνδυασμός τους παίρνει έδρες.

Σ.Σ Η κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τους δήμους που έχουν περιφερειακές ενότητες, χρειάζεται να αναφέρει (όπως ίσχυε και με τον Καλλικράτη) αρχικά τους υποψηφίους της περιφερειακής ενότητας και μετά όλους μαζί αλφαβητικά τους υπόλοιπους με δίπλα στο όνομα την περιφερειακή ενότητα από την οποία προέρχονται.

Θα γίνει χαμός!!!