Πανθεσσαλική Γενική Συνέλευση δημάρχων – συμβούλων

 

 

lappas-_komitsas

 

 

 

Πρόγραμμα Γενικών Συνελεύσεων των ΠΕΔ της Χώρας με αφορμή το Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 30 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Κώστας Ασκούνης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στη γενική συνέλευση της ΠΕΔ Θεσσαλίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα της Δευτέρας 27 Αυγούστου στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛ (οδός Τυχερού, τέρμα)

Στη συνέλευση καλούνται να λάβουν μέρος οι δήμαρχοι της Θεσσαλίας, και οι δημοτικοί σύμβουλοι.

“Είναι γνωστό σε όλους ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση σηκώνει αποκλειστικά το βάρος της κοινωνικής πολιτικής του κράτους, έχοντας οργανώσει ένα εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών, που απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών και ιδιαίτερα στους φτωχούς, στους ανέργους και τους οικονομικά ασθενέστερους.

Γι αυτό με την απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατά 29%, επιβεβαιώνεται με τον πλέον δραματικό τρόπο αυτό για το οποίο είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει δηλαδή, την κατάρρευση της λειτουργίας των Δήμων και κατ’ επέκταση του κοινωνικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης και την αδυναμία πληρωμής μισθών και υποχρεώσεων προς τρίτους”. Αναφέρει με ανακοίνωση της η ΚΕΔΕ για τις νέες περικοπές στους δήμους

Και καταλήγει  δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι αρνούμαστε να γίνουμε συμμέτοχοι στην απαξίωση και τον εκφυλισμό του θεσμού.

 

 

 

.

 

 


 

 

.