Παντέρας: Τα “επιτεύγματα” του Δημάρχου Πύλης κ. Κουφογάζου και της Ομάδας του

 

panteras

 

 

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όχι πως οι προηγούμενες ήταν σε καλύτερο επίπεδο και αυτό με ευθύνη του προέδρου, που συγκάλεσε με πρωτοβουλία της ΟΛΗ η αντιπολίτευση, συζητήθηκαν 3 θέματα μείζονος σημασίας κατά την άποψη μας.

Το πρώτο οι κατασχέσεις στο Δήμο μας, όπου η σοβαρότατη αμέλεια του Δημάρχου, την οποία παραδέχτηκε και ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, νομικός γαρ, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, στους δανειστές του Δήμου για σωρεία κατασχέσεων, με αποτέλεσμα ο Δήμος σε λίγο να κινδυνεύει να βάλει λουκέτο.

Απόδειξη αυτού του ατοπήματος είναι ότι έφερε η Δημοτική Αρχή στο έκτακτο συμβούλιο, εκτός ημερήσιας διάταξης, πρόταση για άνοιγμα λογαριασμού στη ΔΟΥ Τρικάλων. Ο λόγος προφανής. Να αποτρέψουν τις κατασχέσεις που θα έρχονται σωρηδόν, εξ’ αιτίας του ατοπήματος του Δημάρχου.

Το δεύτερο αφορούσε την εξαφάνιση του κεντρικού οικισμού του Ροπωτού. Ο Δήμος Πύλης με την τότε Νομαρχία, ανέθεσαν στο ΙΓΜΕ να κάνει γεωλογική έρευνα για το κατολισθητικό φαινόμενο του οικισμού. Ο κρατικός αυτός φορέας, έκανε τη μελέτη και κατέληξε στο συμπέρασμα-πρόταση. Το πρώτο να γίνει άμεσα η άντληση του νερού από την υδρωγεώτρηση 40 κυβ. μετρ την ώρα, μέρα-νύχτα και στη συνέχεια παρεμβάσεις στον οικισμό, που σήμερα δεν έχουν κανένα νόημα, μια και ο οικισμός εξαφανίστηκε.

Από το φθινόπωρο του 2011 που ολοκληρώθηκε η μελέτη, η Δημοτική Αρχή δεν έκανε απολύτως τίποτα. Μάλιστα δεν την παραλάμβανε, θεωρώντας την αναξιόπιστη. Τα αποτελέσματα για το Ροπωτό τραγικά. Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής τεράστιες. Αναγνωρίζοντας δε το λάθος τους να μην αντλήσουν το νερό από πέρυσι το φθινόπωρο, αποδέχτηκαν τώρα την πρόταση μου, για άμεση άντληση του νερού, μήπως και περισώσουμε τα εναπομείναντα σπίτια. Σημειώνω εδώ ότι ο κ. Κουφογάζος ήταν και τα προηγούμενα 4 χρόνια Δήμαρχος Πύλης, όταν υπήρχαν αρκετά χρήματα από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» για μελέτες, αλλά προτίμησε να κάνει τσιμεντοστρώσεις για να καταλήξουν σήμερα στο ποτάμι.

Το τρίτο θέμα αφορούσε το φράγμα της Μεσοχώρας. Ένα τεράστιο έργο στο Δήμο μας, εθνικής σημασίας, που για την κατασκευή του ξοδεύτηκαν πάνω από 400 εκ. ευρώ ολοκληρωμένο από την δεκαετία του ‘90 και το οποίο θα συνεισέφερε τεράστια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Θυμίζω εδώ, ότι στο προηγούμενο Συμβούλιο, στο τέλος Οκτωβρίου, όπου σύσσωμη η αντιπολίτευση αποχωρήσαμε, λόγω της στάσης του προέδρου, η παράταξη του Δημάρχου, ψήφισε ομόφωνα το Σχέδιο χωροταξικής οργάνωσης ανοικτών πόλεων, που είχε συντάξει ο τέως Δήμος Πινδαίων και το οποίο προέβλεπε δυο εναλλακτικά σενάρια για τη Μεσοχώρα:

1ον: Να παραμείνει ως έχει ο οικισμός  εάν δεν λειτουργήσει το Φράγμα

2ον : Να μετεγκατασταθεί ολόκληρος στη νέα θέση όπως περιγράφεται στο Ν 3734/2009 εφόσον λειτουργήσει το φράγμα.

Και εδώ έχουμε την πιο τραγελαφική αντίφαση και λειτουργία της παράταξης Κουφογάζου. Ενώ ψηφίζουν ομόφωνα το ΣΧΟΑΠ που προβλέπει μετεγκατάσταση της Μεσοχώρας, αποδεχόμενοι και τη λειτουργία του φράγματος, στο τελευταίο Δ.Σ. καταψήφισαν την πρότασή μας για τη λειτουργία του!!! Ενώ ψηφίζουν ομόφωνα την κατασκευή του φράγματος της Πύλης, καταψηφίζουν τη λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας. Όπως αντιλαμβάνεστε  αυτή η λειτουργία τους ξεφεύγει από την δυνατότητά μας αξιολόγησης συμπεριφοράς και ανάγεται στη δυνατότητα των ψυχιάτρων. Δυστυχώς αποδεικνύουν για πολλοστή φορά ότι δεν είναι μόνο αδαείς και ανεύθυνοι, αλλά και επικίνδυνοι.

Απόστολος Παντέρας

Επικεφαλής Μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πύλης».

 

 

.