Πανηγύρισαν οι Άγιοι Ανάργυροι την Παναγία Βασίλισσα

DSC01008

Μία ακόμα ονομασία προστέθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας μας, της «Βασίλισσας», της μοναδικής Ιεράς Εικόνος που βρίσκεται στον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου των Αγίων Αναργύρων Μουζακίου Καρδίτσας, όπου τελέσθηκε την ημέρα της Κοιμήσεως και Μεταστάσεως της Θεοτόκου Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ημέρα Συνάξεως και εορτής της Παναγίας Βασίλισσας όπου έγινε η Περιφορά και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του σώματος της Παναγίας μας.

Εκτός από τους κατοίκους, πολλοί ήταν και οι προσκυνητές που ήρθαν να παρακαλέσουν την Χάρη της, ως Βασίλισσα του κόσμου.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Βασίλισσας, απεικονίζει την Παναγία ως Βασίλισσα και τον Χριστό όρθιο να της φορεί το στέμμα με επιγραφεί η οποία λέγει: «Και επιθυμήσει ο Βασιλεύς του κάλλου σου» ενώ από την μεριά της Παναγίας επιγράφεται: «Παρέστη η Βασίλισσά σου εκ δεξιών σου εν ιματισμώ διαχρύσω Περιβεβλημένη, Πεποικιλμένη».

DSC01011

 

Είναι η μοναδική Ιερά Εικόνα η οποία αποδίδει αγιογραφικά, την τιμή που αποδίδεται στο πρόσωπο της Μητέρας του Κυρίου, μετά την Κοίμηση και Μετάστασή της στους Ουρανούς. Είναι εκείνη η Πρώτη που ζει την μετάσταση του ανθρωπίνου Σώματος από την φθορά στην αφθαρσία, κάτι το οποίο θα απολάβουμε όλοι μας κατά την Δευτέρα Παρουσία.

Είναι Εκείνη που γίνεται Βασίλισσα τον Αγγέλων και με ανοιχτά τα χέρια, δέεται για όλα τα παιδιά του Θεού, για όλη την Οικουμένη, για τους φίλους του Υιού Της, που Τον Αγαπούν, Υπακούουν, Προσεύχονται… Γι’ αυτό δεν υπάρχει Εκκλησία σε όλο τον χριστιανικό κόσμο, να μην έχει τοποθετήσει την Παναγία Ένθρονη στην κόγχη του Ιερού Βήματος, «Πλατυτέρα των Ουρανών και ενδοξοτέρα ασυγκρίτως των Σεραφείμ».

DSC01012

Να αναφερθεί ότι στον άνω Ιερό Ναό, τηρείται αντίγραφο της Εικόνος, ενώ το πρωτότυπο θα μεταφερθεί στον Ναό το φθινόπωρο με τις πρέπουσες τιμές. Η ιερά εικόνα της Παναγίας Βασίλισσας, θα παραμείνει για προσκύνημα έως της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού 14 Σεπτεμβρίου, όπου θα τελείται κάθε Τετάρτη η Παράκληση προς ευλογία και Αγιασμό Πάντων ημών.

.