Πανηγυρικός Εσπερινός για την Εορτή του Πολιούχουτων Τρικάλων Αγίου Βησσαρίωνα

Πανηγυρικά και με την παρουσία πολυπληθών προσκυνητών εορτάστηκε, εκ μεταφοράς, στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών  η ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βησσαρίωνος Αρχιεπισκόπου Λαρίσης του θαυματουργού, του Πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίκεντρο του εορτασμού το Σάββατο 23 Μαΐου 2020 ο μεγαλώνυμος Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Αγίου στην πόλη των Τρικάλων όπου η προσέλευση στις Ιερές Ακολουθίες έγινε σύμφωνα με τις υποδείξεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και με την επαυξημένη ευθύνη των της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ιερού Ναού.

Στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό της εορτής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος την Πέμπτη 21 Μαΐου το απόγευμα υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα στα Προπύλαια του Ιερού Ναού και την οποία κόμισε από την Ιερά Μονή Δουσίκου όπου και φυλάσσεται, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βησσαρίων Δουσικιώτης.

Του ύμνους του Εσπερινού έψαλλε ο εκλεκτός χορός του Σωματείου Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων «ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ».

Δυστυχώς λόγω των γνωστών περιορισμών λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού δεν πραγματοποιήθηκε η μεγαλοπρεπέστατη Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς, θαυματουργού και χαριτόβρυτης Αγίας Κάρας και της αγίας εικόνας του Αγίου Βησσαρίωνος στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων,

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αχίλλειος Τσούτσουρας εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ο οποίος με τη γλαφυρότητα του λόγου του αναφέρθηκε εμπνευσμένα στην μεγάλη ευλογία κάθε πόλης της Ελλάδος να έχει το δικό της Πολιούχο Άγιο. Ειδικότερα εξειδίκευσε τις αρετές του Αγίου Βησσαρίωνος που είναι ο Πολιούχος της απάσης της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών και εστίασε στις θεραπείες και τα πολλαπλά θαύματα σε λοιμικές ασθένειες που έχει επιτελέσει ο Μέγας Βησσαρίων όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά και σε πολλά μέρη της Ελλάδος και των Βαλκανίων.