Πανέτοιμες οι σχολικές μονάδες του νομού να υποδεχθούν τους μαθητές της Γ’ Λυκείου

Τα πάντα έτοιμα είναι σε όλα τα Λύκεια του νομού Τρικάλων, για την υποδοχή και πάλι στις αίθουσες μετά από διάστημα δύο μηνών, των μαθητών της Γ΄ τάξης.

Σε όλες τις σχολικές μονάδες, έχει πραγματοποιηθεί σχολαστική απολύμανση το προηγούμενο διάστημα από τους δήμους, ενώ έχουν προβλεφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας, με τη διάταξη των μαθητών μέσα στην αίθουσα να είναι σε απόσταση 1.5 μέτρο ο ένας από τον άλλο και καθένας μόνος του στο θρανίο.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι δύο πρώτες ώρες της πρώτης και δεύτερης ημέρας λειτουργίας των σχολείων θα επικεντρωθούν στην ενημέρωση των μαθητών για τους κανόνες υγιεινής, δίνοντας έμφαση στην απόσταση και την υγιεινή των χεριών και στην χρήση της μάσκας ως προαιρετικού, συμπληρωματικού μέτρου

Ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, έχουν καταρτίσει ένα κατάλογο για το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται μαθητές και εκπαιδευτικοί εντός και εκτός αίθουσας:

– Να βήχουν ή να φτερνίζονται στον αγκώνα τους ή σε χαρτομάντιλο, το οποίο θα πρέπει να πετιέται αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.

– Να μην βάζουν τα χέρια τους στο στόμα, στη μύτη ή στα μάτια τους.

– Να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας. Αν δεν υπάρχει σαπούνι και νερό, συστήνεται η χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

– Να μην ανταλλάσσουν αντικείμενα (όπως στυλό, μολύβι, γόμα, χαρτονομίσματα, κέρματα κλπ.) με τους συμμαθητές τους.