Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Προσπέρασε η ΝΔ το ΣΥΡΙΖΑ, «θολό» το τελικό αποτέλεσμα

dimoskopisi-pr

Υπερδιπλάσια ενίσχυση των ποσοστών της ΝΔ έναντι αυτών του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα και την Τρίτη, με αποτέλεσμα το κόμμα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη να «πάρει βραχεία κεφαλή», ωστόσο το διάστημα αβεβαιότητας επιτρέπει όλα τα πιθανά σενάρια.

Στα στοιχεία που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ το βράδυ της Τετάρτης, στην πρόθεση ψήφου καταγράφονται τα εξής ποσοστά (σε παρένθεση οι αντίστοιχες τιμές της προηγούμενης έρευνας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα):

Νέα Δημοκρατία: 30% (27,5%)
ΣΥΡΙΖΑ: 29,5% (28,5%)
Χρυσή Αυγή: 6,5% (7%)
ΚΚΕ: 5,5% (6%)
ΠΑΣΟΚ: 5% (5,5%)
Ποτάμι: 5% (5%)
Ενωση Κεντρώων: 4% (4,5%)
Λαϊκή Ενότητα: 3% (3%)
Ανεξάρτητοι Ελληνες: 2,5% (2%)
Αλλο κόμμα: 3% (3%)
ΔΞ/ΔΑ: 6% (8%)
Ακυρο/λευκό: 3%
Αποχή: 11%

Οπως αναφέρει η έρευνα, το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να κυμανθεί μεταξύ 28,1% και 31,9%, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ 27,6% και 31,4%, επιτρέποντας τόσο στη Νέα Δημοκρατία να νικήσει με πάνω από τέσσερις μονάδες διαφορά, όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ με πάνω από τρεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει πολλά, όπως φαίνεται και από τις τελευταίες δηλώσεις και τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα και των στελεχών του κόμματος, στην επιστροφή των ψηφοφόρων του Ιανουαρίου που τείνουν προς την αποχή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτοί αποτελούν το 28,5% όσων δηλώνουν ότι θα απέχουν, όταν για την ΝΔ το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 8%.

.ethnos.gr