Από τον Πανελλήνιο Ελληνοϊταλικό Σύλλογο Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων για την εκδημία του Πάπα Φραγκίσκου
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ Η ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ
Σε ένα κόσμο που λείπει η σύνεση, το μέτρο, η λογική, η σοβαρότητα , οι ηγέτες και κυριαρχούν φωνές μίσους, διχασμού, αλαζονείας, μέτριοι και ασήμαντοι ηγέτες, η απουσία ενός τέτοιου Πάπα, όπως ο Φραγκίσκος, που μιλούσε την γλώσσα της Αλήθειας και της έμπρακτης Χριστιανοσύνης, είναι οδυνηρή.
Ως Πρόεδρος του Πανελληνίου Ελληνοϊταλικού Συλλόγου Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων, εκφράζοντας και τους χιλιάδες Ιταλοσπουδαγμένους Έλληνες που ζήσαμε πολλά χρόνια στην καρδιά του Καθολικισμού, στην Ιταλία, θα ήθελα να ενώσουμε την φωνή μας με όλη τον Χριστιανικό κόσμο για να εκφράσουμε την ειλικρινή λύπη μας για την εκδημία ενός σπουδαίου, Μεταρρυθμιστή Πάπα.
Εκοιμήθη μέρες του Πάσχα, ο Μετανάστης Πάπας του Λαού και του Δρόμου, ο Πάπας των Πτωχών και Περιθωριοποιημένων, ο Επίσκοπος της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης και της Ελπίδας.
Φίλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ορθοδοξίας ,του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και της Ελλάδος έδωσε αγώνες για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή ,στην Ουκρανία και κατά της Πείνας στον Κόσμο. Λάτρης της Ελλάδος και θαυμαστής του Ελληνικού Πνεύματος δεν πρόλαβε να υλοποιήσει πολλά γεγονότα σημαντικά για τον Διάλογο μεταξύ των Χριστιανών.
Ας ελπίσουμε ο διάδοχος του να συνεχίσει στον δύσκολο δρόμο που άνοιξε ο Πάπας Φραγκίσκος, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των καιρών για μια άλλη , διαφορετική Εκκλησία του Λαού , συγκρουόμενος με την διαφθορά, το κατεστημένο του Βατικανού, την κυρίαρχη ιδεολογία των Ισχυρών συμφερόντων.
Αιωνία η Μνήμη Του!
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος
Νίκος Ευθυμιάδης