Πανελλαδική συλλογή τροφίμων για τους πλημμυροπαθείς από τη helphellas

Συλλογή σε δυο καταστήματα Σκλαβενίτη στα Τρίκαλα και Καλαμπάκα 

Από σήμερα το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ HELPHELLAS και η HELLAS HELPBANK ξεκινούν πανελλαδική συλλογή τροφίμων σε επιλεγμένα καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ στην Αθήνα και τις πόλεις της Θεσσαλίας, καθώς και στα γραφεία της στην  Αθήνα και Θεσσαλονίκη και Πάτρα για την στήριξη των πλημμυροπαθών .Την πρωτοβουλία στηρίζουν και συμμετέχουν ενεργά το ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ και το ΚΕ.Σ.Ο. που συμμετέχουν στην Τράπεζα Διαχείρισης Ανθρωπιστικής & Υλικής Βοήθειας που δημιούργησε η HELPHELLAS .

Στο νομό Τρικάλων ειδικά το Συντονιστικό Κέντρο HELPHELLAS Θεσσαλίας, στο οποίο επικεφαλής είναι ο επιχειρηματίας κ Πέτρος Βλαχογιάννης, αποφάσισε τη συνεργασία και τη στήριξη της ομάδας εθελοντών της Keepwalk με προμήθειες, τρόφιμα και νερό, αλλά και άλλες υποδομές, προκειμένου να παρασκευάζονται στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων και να διανέμονται σε συνεργασία καθημερινά, ζεστά γεύματα για τους πλημμυροπαθείς του Νομού Τρικάλων . 

Το Συντονιστικό Κέντρο HELPHELLAS Tρικάλων προσκαλεί τους Τρικαλινούς να στηρίξουν την συλλογή τροφίμων που ξεκινάει σήμερα στα καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ( Μεγαλοχώρι) και στην Καλαμπάκα και με φρέσκα προϊόντα ( κρεμμύδια, πατάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, πράσα , λάχανα, σέλινο , μπρόκολο, φρούτα) εκτός από τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως κριθαράκι, όσπρια , μακαρόνια, ρύζι, σάλτσες, κονσέρβες, κρουασάν για παιδιά και νερά .

 

Τα γεύματα θα προσφέρονται σε συνεργασία με τοπικούς εθελοντές της Keepwalk σε κατοίκους περιοχών του Νομού Τρικάλων που αδυνατούν να μαγειρέψουν, γιατί δεν έχουν την δυνατότητα και θα προσφέρονται ζεστά σε χώρο που θα ανακοινωθεί στα Μεγάλα Καλύβια ( χθες διανεμήθηκαν πόρτα – πόρτα 120 μερίδες φαγητού ) αλλά και θα διανέμονται σε άλλα χωριά: Παραπόταμο, Φωτάδα, Βαλομάνδρι, στην Φαρκαδόνα θα στηριχθεί η εκεί υπάρχουσα Συλλογική Κουζίνα, και θα γίνονται διανομές στα χωριά Κεραμίδι, Βλωχό, Γεωργανάδες, Παναγίτσα.

Στόχος ημερησίως που τίθεται είναι 250 μερίδες φαγητό υποστήριξης στην κουζίνα της Φαρκαδόνας και 500 μερίδες για διανομή σε πλημμυροπαθή χωριά του Νομού Τρικάλων. 

Επίσης μέσα στην πόλη των Τρικάλων θα  ανακοινωθούν άμεσα και άλλα σημεία συλλογής τροφίμων. Πρώτο σημείο Συλλογής :Κατάστημα “Βίο Διατροφή” στην οδό Βασίλη Τσιτσάνη 27.

“Η επιτυχία αυτής της προσπάθειας ειδικά κατά την περίοδο των εορτών, θα εξαρτηθεί από την ανταπόκριση του κόσμου και την προσωπική αλληλεγγύη που θα επιδείξει ο καθένας από μας.

Πίστη μας στην HELPHELLAS είναι ότι η Κοινωνία των Πολιτών με την δύναμη των Πολλών μπορεί να κάνει θαύματα.” όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της HELPHELLAS Γιώργος Γαμπιεράκης.

Όσοι και όσες επιθυμούν να υποστηρίξουν οικονομικά την προσπάθεια αυτή για την παρασκευή και διανομή μερίδων φαγητού σε πλημμυροπαθείς των Τρικάλων από όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό, μπορούν να καταθέτουν στο λογαριασμό της HELPHELLAS με την ένδειξη :

 

#HELPFOOD_THESSALY

 

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΑΜΚΕ

IBAN: GR21 0171 0420 0060 4216 1997 460