Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων : Να υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις προεκλογικές του προτάσεις

Το νέο ΔΣ συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Σγουρίδη  Παναγιώτη. Τόνισαν την ανάγκη χάραξης δημογραφικής πολιτικής άμεσα. Γιατί πλέον έχουμε χάσει 90.000 Έλληνες. Πρώτο μέτρο χωρίς οικονομικό κόστος και εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολυτέκνους. Σημείωσαν δε ότι πλέον βαρέθηκαν οι Τρίτεκνοι τα λόγια ζητούν πράξεις εδώ και τώρα.

Η επόμενη συνάντηση ήταν με την αναπλ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου. Έντονη δυσαρέσκεια προκάλεσε η στάση της Υπουργού απέναντι στους Τριτέκνους. Η Υπουργός αδυνατεί να καταλάβει τη σοβαρότητα του προβλήματος της χώρας ως προς την υπογεννητικότητα καθώς και την μείωση του πληθυσμού. Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι το τρίτο παιδί είναι το σημείο σταθμός για την ανανέωση του πληθυσμού. Τουλάχιστον αναγνώρισε ότι επιβάλλεται η λήψη μέτρων δημογραφικής πολιτικής, και ότι για το θέμα της εξομοίωσης τον τελευταίο λόγο έχει ο πρωθυπουργός και όχι η ίδια.

Επίσης συνάντηση έγινε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής μορφωτικών και κοινωνικών υποθέσεων και βουλευτή του Σύριζα κ. Μανιό Νικόλαο. Επισήμανε την ανάγκη επιτέλους να ξεκινήσει μια συζήτηση για το δημογραφικό και δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσει ο ίδιος αυτήν την προσπάθεια  πρώτα απ΄την επιτροπή στην οποία ο ίδιος προεδρεύει. Χαρακτήρισε την πρόταση για την εξομοίωση των Τριτέκνων με τους Πολυτέκνους πολύ λογικό και θεωρεί πως είναι ένα σημαντικό μέτρο για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος το οποίο πρέπει να τεθεί σύντομα προς συζήτηση.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Ζουράρη για επιμέρους ζητήματα των Τριτέκνων που αφορούν το Υπουργείο Παιδείας [μετεγγραφές μεταθέσεις- αποσπάσεις τριτέκνων εκπαιδευτικών]. Ο κ. Ζουράρης δεσμεύτηκε πως θα παρέμβει στον Υπουργό για τα θέματα αυτά, και με τον βουλευτή Αθανάσιο Παπαχριστόπουλο.

Τέλος κατατέθηκε έγγραφο στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής με το οποίο η ΠΟΤ ζητά την στήριξη του Προέδρου στα δυο αιτήματα της, για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το Δημογραφικό, και την εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολυτέκνους. Η ΠΟΤ ενημέρωσε ότι οι προτάσεις της είναι οι ίδιες προτάσεις που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2007 και 2012 ως αντιπολίτευση και αυτή την στιγμή απλά κωφεύει.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΠΟΤ Ντιούδης Αντώνιος, ο Γεν. Γραμματέας Πουλάκης  Γεράσιμος, η  ταμίας Πρωτονοταρίου Νίκη, ο κ. Τουρίκης Νικόλαος, ο κ. Λιούλιος Ιωάννης και η κ. Θεοκλήτη Μεσουρίδου. Ο αγώνας μας είναι ιερός γιατί αγωνιζόμαστε  για τα παιδιά μας, αγωνιζόμαστε για το μέλλον της Ελλάδας μας.