Πανελλαδικές: Σφαγή των υποψηφίων σε Μαθηματικά και Φυσική

panelladikes-deite

Οι μισοί κάτω από τη βάση σε Μαθηματικά και Φυσική. Το μεσημέρι οι βαθμοί στη σελίδα του υπουργείου Παιδείας. Δείτε τις επιδόσεις ανά μάθημα και κατεύθυνση.

«Σφραγίδα» στην πτώση των βάσεων, κυρίως στις σχολές της Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης, βάζουν οι εξαιρετικά χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων σε Μαθηματικά και Φυσική.

Σύμφωνα με τα βαθμολογικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, και στην βαθμολογική κλίμακα 0-10, έγραψαν:

79,17% στη Φυσική κατεύθυνσης Τεχνολογικής 2
69,97% στα Μαθηματικά κατεύθυνσης Τεχνολογικής 2
54,52% στη Φυσική κατεύθυνσης Τεχνολογικής 1
48,35 στα Μαθηματικά κατεύθυνσης Τεχνολογικής 1

Ενα στα δυο γραπτά Φυσικής αναβαθμολογήθηκε

Ενδεικτικό της δυσκολίας των θεμάτων -και πιθανότατα της δυσκολίας των βαθμολογητών να διορθώσουν- είναι το γεγονός ότι περίπου τα μισά γραπτά της Φυσικής κατεύθυνσης (τεχνολογική 1), πήγαν σε αναβαθμολόγηση (το 47,91%), ενώ υψηλά είναι τα ποσοστά αναβαθμολόγησης και στα Μαθηματικά (το 36,78%).

Αποτυχία στα Αρχαία Ελληνικά – «Αριστα» μόλις το 0,95%

Στη Θεωρητική κατεύθυνση, αποτυχία σημειώνεται στα Αρχαία Ελληνικά με τους υποψηφίους να συνωστίζονται σε ποσοστό 49,66% στη βαθμολογική κλίμακα 0-10. Αντιθέτως, μόνο το 0,95% έγραψε στην κλίμακα 18-20.

Ως προς τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, μεγαλύτερη αποτυχία διαπιστώνεται στην Ιστορία με ποσοστό 64,98% να βρίσκεται μεταξύ 0-10.

Πτώση των βάσεων σε όλα τα Πεδία

Γενικά, εκτιμάται ότι η πτώση των βάσεων θα είναι μικρότερη στο 1ο και στο 3ο επιστημονικό πεδίο (δηλαδή στις Νομικές, στις Ψυχολογίες, στις Φιλοσοφικές και στις Ιατρικές Σχολές) και μεγαλύτερη στο 2ο, στο 4ο και στο 5ο επιστημονικό πεδίο (Φυσικομαθηματικές, Πολυτεχνικές και Οικονομικές σχολές).

Oλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν τις επιδόσεις ανά μάθημα και κατεύθυνση.

Δείτε αναλυτικά:

Βαθμολογικά στοιχεία μαθημάτων Θετικής

Βαθμολογικά στοιχεία μαθημάτων Θετικής

Βαθμολογικά στοιχεία μαθημάτων Θεωρητικής

Βαθμολογικά στοιχεία μαθημάτων Θεωρητικής

Βαθμολογικά στοιχεία μαθημάτων κατευθύνσεων

Βαθμολογικά στοιχεία μαθημάτων κατευθύνσεων

Βαθμολογικά στοιχεία μαθημάτων Τεχνολογικής 1

Βαθμολογικά στοιχεία μαθημάτων Τεχνολογικής 1

Βαθμολογικά στοιχεία μαθημάτων Τεχνολογικής 2

Βαθμολογικά στοιχεία μαθημάτων Τεχνολογικής 2

Βεβαιώσεις Προσβάσεων

thetoc.gr