Παναγιώτα Δριτσέλη σχετικά με την εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου

Παναγιώτα Δριτσέλη σχετικά με τη δυνατότητα εξέτασης όλων των μαθημάτων στην εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου για τους επί πτυχίω φοιτητές.

Θετική εξέλιξη η νομοθέτηση της δυνατότητας εξέτασης των επί πτυχίω φοιτητών σε όλα τα οφειλόμενα μαθήματα.

Σε συνέχεια δίκαιων αιτημάτων πολλών επί πτυχίω φοιτητών και των οικογενειών τους, το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε νομοθετική ρύθμιση με την οποία οι εν λόγω φοιτητές δύνανται να εξεταστούν σε όλα τα οφειλόμενα μαθήματα, στην εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου, ανεξαρτήτως του εξαμήνου διδασκαλίας των μαθημάτων αυτών.

Η ρύθμιση αυτή αναμένεται να ανακουφίσει πάρα πολλούς φοιτητές, οι οποίοι θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, χωρίς να χρειάζεται να επιβαρυνθούν αυτοί και οι οικογένειές τους, αναμένοντας μέχρι το εαρινό εξάμηνο. Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν με ευαισθησία τις ανάγκες της σπουδάζουσας νεολαίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, το αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί ο εκπαιδευτικός διάλογος και για άλλα σημαντικά αιτήματα του φοιτητικού κινήματος, όπως είναι η απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των φοιτητών στις μεταπτυχιακές σπουδές.